Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına o isim aday oldu

yargıtay

Muhsin Şentürk’ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmesinin ardından yeni Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanının belirlenmesi için sandığa gidilecek. Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 5 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Daire Üyesi Hakan Yüksel adaylığını açıkladı.
Yargıtay’ın amiral dairesi 3. Ceza Dairesi’nde 15 Aralık 2014’ten bu yana görev alan, birçok terör dosyasında kritik ve önemli kararlara imza atan Hakan Yüksel, Daire Başkanları ve Üyelerinin olduğu gruba gönderdiği mesaj ile Daire Başkanlığına aday olduğunu bildirdi.

HAKAN YÜKSEL KİMDİR?
10 Aralık 1970 yılında Çorum İskilip’te doğan Yüksel, ilk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de tamamladıktan sonra 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1991 yılında mezun olan Yüksel, 1995 yılında Sütçüler/Isparta Hakimi olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Çayırlı/Erzincan Hakimlği, Ilgaz/Çankırı Cumhuriyet Savcılığı, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.
15 Aralık 2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Yüksel, bu tarihten itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Yüksel’in, TODAİE Kamu Yönetimi alanında “Türkiye’de Cezaevi Yönetimi ve Sorunları” isminde yüksek lisans tezi ile terör suçları alanında yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version