Yargıtay’ın acı günü…

Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyesi 51 yaşındaki Mustafa Artuç, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. Artuç’un cenazesi bugün Tokat’ın Zile Ede köyünde ikindi namazı sonrasında toprağa verilecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla acı haberi duyurdu. Tunç “Başımız sağolsun. Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyemiz Sayın Mustafa Artuç’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet sevenlerine ve yargı camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun” mesajı paylaştı.

 

09.01.1972’de Zile’de doğan Artuç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun oldu. Zile hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Artuç; sırasıyla Viranşehir, Ağlı ve Hacıbektaş Hakimliği, Yargıtay tetkik hakimliği ve Adalet Akademisi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Halen Yargıtay Dokuzuncu Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdüren Mustafa Artuç’un “Malvarlığına Karşı Suçlar”, “Kişilere Karşı Suçlar”, “Türk Ceza Kanunu Şerhi (ortak eser)”, “Hüküm Kurma Sanatı” “İcra ve İflas Suçları” gibi eserleri ve yayımlanmış makaleleri vardı. Evli ve bir çocuk babası Artuç’un ani ölümü Yargıtay dünyasını yasa boğdu.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version