Yeni Danıştay üyeleri belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu’nda, boş bulunan Danıştay üyeliği için seçim yapıldı. Genel Kurul’da yapılan gizli oylamayla HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Barış Tüfenkci, Konya Bölge İdare Mahkemesi (BİM) Daire Başkanı Kenan Balan ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nurten Çolakoğlu yeni Danıştay üyeleri oldu. Diğer bir üyeyi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç, sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, “HSK Genel Kurulu’nca Danıştay Üyeliği’ne seçilen; Ankara 10. İdare Mahkemesi Başkanı Nurten Çolakoğlu, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Barış Tüfenkci ve Konya BİM Daire Başkanı Kenan Balan’ı tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun” dedi.

LEVENT BARIŞ TÜFENKCİ KİMDİR

Malatya’da dünyaya gelen Tüfenkci, ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitimini Malatya’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1991 yılında mezun oldu.


Malatya İdari Yargı Hakim adayı olarak 07 Aralık 1994 tarihinde mesleğe başlayan Tüfenkci, sırasıyla Trabzon İdare Mahkemesi Üyeliği, Konya İdare Mahkemesi Üyeliği, Samsun İdare Mahkemesi Üyeliği, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği ve Aydın İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.  13 Mart 2017’de HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Tüfenkci,evli ve bir çocuk babasıdır.

NURTEN ÇOLAKOĞLU KİMDİR

Çorum Sungurlu’da dünyaya gelen Çolakoğlu, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında staja başlayan Çolakoğlu, sırasıyla Erzurum, Konya, Manisa ve Ankara İdare Mahkemesi üyeliği yaptı. 2014 yılından itibaren Ankara 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı yapan Çolakoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version