SON TV

YÖKDİL sınav başvuruları başladı! Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav kılavuzu ve başvuru sayfası

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları bugün başladı. YÖKDİL sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar YÖKDİL 2019 sınav başvuru detaylarını merak ediyor. Peki 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL sınav başvuru sayfası ve sınav kılavuzu haberimizde...

YÖKDİL sınav başvuruları başladı! Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav kılavuzu ve başvuru sayfası

YÖKDİL sınav başvuruları 30 ocak itibari ile başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başvuruları devam ederken adaylar takvimi merak ediyorlar. Peki, YÖKDİL sınavına nasıl başvuru yapılır, KPSS, YDS sınavları ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı’na katılmak isteyen adaylar için sınav başvuruları bugün başladı. YÖKDİL sınav başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL sınavı ne zaman? İşte detaylar…

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır.

* Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.

*Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

*Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

*Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylara yönelik sınav uygulamaları, bu kılavuzun “Engelli / Sağlık Sorunu Olan Adaylara Yönelik Uygulamalar” başlığında açıklanmıştır. Söz konusu adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

*Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

YÖKDİL BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

2019 YÖKDİL BAŞVURU TARİHLERİ

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları, 30 Ocak-8 Şubat’ta yapılabilecek. Türkiye genelinde 30 ilde yapılacak sınava, “yokdil.yok.gov.tr” adresinden başvurulabilecek.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN ?

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, 6. YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü, 30 il ve 35 sınav merkezinde, saat 14.00’te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YDS TAKVİMİ

E-YDS Sınav başvuruları, 30 Ocak’ta başlıyor. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacak. YDS’nin başvuru işlemleri 30 Ocak – 6 Şubat 2019 tarih aralığında yapılacak. e-YDS 2019 sınavı (İngilizce) 16 Şubat 2019 tarihinde saat 13.30’da yapılacak. e-YDS sınav sonuçları ise sınavla aynı gün açıklanacak. Sınavda çoktan seçmeli 80 soru adaylara sorulacak. Sınava katılacak olan öğrencileri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenci kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler. E-YDS sınav ücreti ise 240 TL’dir.

YDS BARAJI

Doçent adayları için 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için 100 üzerinden en az 55 puan, diğer adaylar için 100 üzerinden 65 şeklinde düzenlenmiştir. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), yanlış cevapların doğru cevapları götürmemesi özelliğiyle diğer sınavlardan farklılık gösteriyor. Mart’ın 24’ünde düzenlenecek olan YDS/1 oturumuna ilişkin sonuçlar, 19 Nisan’da ÖSYM’nin sonuç sayfasında açıklanacak.

YKS TAKVİMİ

ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2019 YKS’nin 1. oturumu (TYT) 15 Haziran’da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran’da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart’ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak.

KPSS TAKVİMİ

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A grubu ve öğretmenlik, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz’da, 2019 KPSS A grubu ve öğretmenlik Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz’da, 2. gün oturumları 21 Temmuz’da yapılacak. 2019 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 28 Temmuz 2019’da düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 29 Ağustos’ta duyurulacak.

ALES TAKVİMİ

2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) 5 Mayıs’ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs’ta açıklanacak. 22 Eylül’de gerçekleştirilecek 2019-ALES/2’nin sonuçları 17 Ekim’de, 17 Kasım’da düzenlenecek 2019-ALES/3’ün sonuçları da 12 Aralık’ta ilan edilecek.

YDS TAKVİMİ

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) 24 Mart’ta, 2019-YDS/2 8 Eylül’de, 2019-YDS/3 ise 1 Aralık’ta yapılacak. Sonuçlar sırasıyla 19 Nisan, 1 Ekim ve 24 Aralık tarihlerinde duyurulacak.

DGS TAKVİMİ

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

*Sınav, 10 Mart 2019 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.
* Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.
* Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

Adayların Sınava Girebilmesi İçin Gerekli Belgeler

* Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

*Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ETİKETLER: