SON TV

2019 öğretmen atamaları ile ilgili tarih belli oldu! İşte 20 bin öğretmen atamasının detayları…

2018 yılında 25 bin öğretmenin ataması yapıldı. 2019 Şubat ayında yapılacak olan 20 bin yeni öğretmen atamasının tarihi netleşti. Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem, öğretmen atamaları ile ilgili detayları anlattı. İşte 2019 öğretmen atamalarıyla ilgili detaylar...

2019 öğretmen atamaları ile ilgili tarih belli oldu! İşte 20 bin öğretmen atamasının detayları…

Öğretmen atamalarıyla ilgili süreçte işliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre; öğretmen adaylarının sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık’ta ilan edilecek. Bunun ardından sınav süreci başlayacak ve sözlü sınavlar ise 10-31 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 15 Ocak’ta ilan edilerek öğretmen adaylarına duyurulacak. Tercihlerin alınması 28 Ocak-1 Şubat’ta yapılmış olacak. Bütün bu sürecin tamamlanmasının ardından ise atamalar 7 Şubat’ta gerçekleşecek ve öğretmenler görev yerlerine gidecekler. Hangi branşa ne kadar öğretmen ataması yapılacağı ise sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından belirlenecek.

Öğretmen Atamaları – Mülakatları 10 ila 31 Aralık tarihleri arasında yapılacağını belirlenen 20 bin öğretmen alımı için belirlenen kontenjanlar 19 Kasım 2018’de açıklandı. Atama tarihi ve atama branş kontenjanları belli oldu.

20 bin öğretmen ataması için 9 Kasım’da branş bazında kontenjanların açıklanacağını açıklayan Selçuk, mülakatlarında 10 ila 31 Aralık tarihleri arasında yapılacağını belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı arasında yer alan 20 bin öğretmen atamanında olması öğretmen adaylarında heyecana neden oldu. 100 günlük eylem planı dahilindeki 400 projeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin kişinin daha sözleşmeli öğretmen olarak alınacağını duyurmuştu.

Atama bekleyen öğretmenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama müjdesi vermesinin ardından gözler hem atamaların yapılacağı tarihe hem de atama yapılacak branş kontenjanlarına çevrildi. Atama tarihi ve atama branş kontenjanları da henüz belli olmuş değil. Ayrıca atamaların hangi KPSS yılı üzerinden yapılacağı konusu da netlik kazanmış değil.

MEB atama takvimi uyarınca başvurular 19 – 23 Kasım tarihleri arasında alındı. Mülakatlar ise 31 Aralık’ta bitmiş olacak. Ancak şu ana kadar sadece bu bilgiler verildi. Bunun dışında öğretmen alımı için resmi duyuru, başvuru kılavuzu ve kontenjanlar adaylarla paylaşılmadı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLARAK ATAMA YAPILACAK ALANLARIN
TABAN PUAN VE KONTENJAN LİSTESİ ( 2018 KASIM )

ETİKETLER: