SON.TV/ANKARA
Türkiye genelinde uyuşturucu satıcılarına ve yasa dışı uyuşturucu üretimine yönelik mücadele kesintisiz devam ediyor. Jandarma ekiplerinin 28 ilde gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptığı ve yasa dışı kenevir ile skunk yetiştirdiği değerlendirilen şüphelilere ağır darbe vuruldu.
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda düzenlenen operasyonlara 7 bin 956 personel katıldı.
96 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İçişleri Bakanlığının verdiği bilgilere göre operasyonlarda toplam 96 şüpheli yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 69’u tutuklanırken, 27’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Operasyonların adli sonuçları şöyle açıklandı:
- 96 şüpheli yakalandı.
- 69 şüpheli tutuklandı.
- 27 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
Şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden kurulduğu değerlendirilen uyuşturucu satış ağları da mercek altına alındı.
104 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Jandarmanın operasyon düzenlediği adresler, araziler ve yasa dışı ekim alanlarında gerçekleştirilen aramalarda 104 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyonların bilançosu şu şekilde duyuruldu:
- 104 kilogram uyuşturucu madde
- 294 bin uyuşturucu hap
- 2 milyon 200 bin kök kenevir ve skunk bitkisi
Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile haplara el konulurken, yasa dışı ekildiği belirlenen milyonlarca kök kenevir ve skunk bitkisi ekipler tarafından imha edildi.
2 MİLYON 200 BİN KÖK BİTKİ İMHA EDİLDİ
Operasyonların en dikkat çekici sonuçlarından biri, yasa dışı ekim alanlarında ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından tespit edilen toplam 2 milyon 200 bin kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi.
Bu sonuç, operasyonların yalnızca sokak satıcılarına değil, uyuşturucunun üretim aşamasına ve ham madde kaynaklarına da yöneldiğini gösterdi.
Ekim alanlarının belirlenmesinde saha ekiplerinin çalışmalarıyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı Analiz ve Takip Timlerinin elde ettiği verilerden yararlanıldı.
7 BİN 956 PERSONEL SAHAYA İNDİ
Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda büyük bir güvenlik gücü görev aldı.
Operasyonlara:
- 1.326 narkotik ve asayiş ekibi
- 7 bin 956 jandarma personeli
- Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri
katıldı.
Ekipler tarafından önceden belirlenen adreslere ve ekim alanlarına yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aramalarda bulunan uyuşturucu maddeler, haplar ve diğer materyaller incelemeye alındı.
SATIŞ İÇİN SOSYAL MEDYAYI KULLANDILAR
Soruşturmalarda elde edilen bulgulara göre şüphelilerin uyuşturucu satışında sosyal medya platformları ile mesajlaşma uygulamalarını kullandıkları değerlendirildi.
Şüphelilerin:
- Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu sattıkları,
- Yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaptıkları,
- Uyuşturucu ticaretini organize biçimde yürüttükleri
tespit edildi.
Dijital iletişim kanallarının uyuşturucu satışında kullanılması nedeniyle şüphelilere ait telefonlar, sosyal medya hesapları ve mesajlaşma kayıtlarının soruşturmalar kapsamında incelendiği değerlendiriliyor.
ANALİZ VE TAKİP TİMLERİ DEVREDE
Operasyonların hazırlık aşamasında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki Analiz ve Takip Timleri de görev aldı.
Söz konusu timler, uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen kişilerin bağlantılarının, hareketlerinin ve dijital iletişim ağlarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalara destek verdi.
Elde edilen verilerin Cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşılmasının ardından operasyon süreci başlatıldı. İl Jandarma Komutanlıkları tarafından sahada uygulanan operasyon planıyla şüpheliler yakalandı ve yasa dışı ekim alanları tespit edildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KARARLILIK MESAJI
Operasyonun ardından yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin sokak satıcılarından üretim aşamasına kadar çok yönlü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.
İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin çalışmalarına ilişkin açıklamasında, “Sokak satıcılarına, uyuşturucu imalatçılarına ve yasa dışı ekim faaliyetlerine yönelik mücadelemize kesintisiz devam ediyoruz” mesajını verdi.
Açıklamada, uyuşturucu satış ağlarının sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına taşınmasının güvenlik güçlerinin takibinden kaçmalarını sağlamayacağına dikkat çekildi.
JANDARMAYA TEBRİK
Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından çalışmalarda görev alan güvenlik ve adalet birimlerine teşekkür edildi.
İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığını, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığını, soruşturmaları yöneten Cumhuriyet başsavcılıklarını, İl Jandarma Komutanlıklarını ve operasyonda görev alan personeli tebrik etti.
Binlerce personelin katıldığı operasyonlarla hem sokaklardaki satış ağları hem de uyuşturucu üretiminde kullanılan yasa dışı ekim alanları hedef alındı.
UYUŞTURUCUYA KARŞI ÇOK YÖNLÜ MÜCADELE
28 ilde yürütülen operasyon, uyuşturucuyla mücadelenin üç ayrı ayağını ortaya koydu: Sokak satıcılarının yakalanması, organize satış ağlarının ortaya çıkarılması ve yasa dışı üretim alanlarının ortadan kaldırılması.
Jandarma ekiplerinin saha çalışmaları ile Analiz ve Takip Timlerinin teknik incelemeleri sonucunda 96 şüpheli yakalanırken, milyonlarca kök uyuşturucu bitkisinin piyasaya sürülmeden imha edilmesi sağlandı.
Güvenlik birimleri, uyuşturucu ticareti yapan kişi ve yapılanmalara yönelik operasyonların ülke genelinde kesintisiz sürdürüleceğini bildirdi.
ETİKETLER: #Sontv #uyuşturucu #uyuşturucuoperasyonu #jandarma #narkotik #kenevir #skunk #zehirtacirleri #operasyon #sondakika









