SON.TV/ANKARA
Türkiye genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında güvenlik birimleri 81 ilde sahaya çıktı.
Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen uygulamalara binlerce personel katıldı.
15 BİN 905 PERSONEL SAHAYA ÇIKTI
81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde 15 bin 905 personel görev aldı.
Sahadaki çalışmalara 5 bin 11 ekip katılırken uygulamalar ülke genelinde belirlenen 3 bin 229 noktada gerçekleştirildi.
7 BİN 334 YER TEK TEK KONTROL EDİLDİ
Denetimlerde düzensiz göçmenlerin bulunabileceği değerlendirilen alanlar ile umuma açık yerlerde kontroller gerçekleştirildi.
Ekipler tarafından 2 bin 214 metruk bina ve 3 bin 893 umuma açık yer denetlendi.
Bunların yanı sıra bin 227 farklı yer daha kontrol edildi.
Böylece denetlenen yerlerin toplam sayısı 7 bin 334’e ulaştı.
279 BİN 575 KİŞİYE KİMLİK KONTROLÜ
Uygulamanın en kapsamlı bölümünü kimlik kontrolleri oluşturdu.
Türkiye genelindeki denetimlerde toplam 279 bin 575 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi.
Yapılan kontroller ve saha çalışmaları sonucunda 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 230 düzensiz göçmen yakalandı.
230 DÜZENSİZ GÖÇMEN İÇİN GERİ GÖNDERME İŞLEMİ
İçişleri Bakanlığı, denetimlerde tespit edilen 230 düzensiz göçmen hakkında ülkelerine geri gönderilmelerine yönelik işlemlerin başlatıldığını açıkladı.
Yakalanan 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü hakkında ise adli işlemler yürütülüyor.
DÖRT BİRİM KOORDİNELİ ÇALIŞTI
81 ili kapsayan denetimler Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
ETİKETLER: #İçişleriBakanlığı #DüzensizGöç #GöçmenKaçakçılığı #Göçİdaresi #EmniyetGenelMüdürlüğü #Jandarma #SahilGüvenlik #Türkiye









