SON.TV/İSTANBUL
İstanbul’da 14 Ekim Çarşamba günü etkili olan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak, birçok ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Ev ve iş yerlerini su bastı, alt geçitler suyla doldu. Sel sularının sürüklediği araçlar birbirine ve binalara çarparken, mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmaları yürütüldü.
Yağışın ardından Fatih ve Sarıyer’den gelen iki ölüm haberi, yaşananların acı bilançosunu ortaya koydu.
14 YAŞINDAKİ ÇOCUK AKIMA KAPILDI
Fatih Balat Mahallesi Çukurbostan Parkı’nda 14 yaşındaki M.I., su birikintisine bastığı sırada elektrik akımına kapıldı.
Bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırılan çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İstanbul Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
AYAZAĞA’DAN DA ACI HABER GELDİ
Sarıyer Ayazağa Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan S.Y. (34), ayağının kayması sonucu düşerek başını kaldırıma çarptı.
Suyla kaplanan yoldan çıkamayan S.Y., vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerince Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan S.Y., müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
DERELER TAŞTI, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ
Eyüpsultan’da Alibeyköy Deresi, Kağıthane’de ise Kağıthane Deresi taştı. Arnavutköy Bolluca’da derenin taşmasıyla yollar ve çevredeki alanlar su altında kaldı.
Ayazağa’da park halindeki araçlar akıntıyla sürüklendi. Birbirine çarpan araçlarda hasar oluşurken, bazı araçlar binalara çarparak durabildi. Ev ve iş yerlerini basan sular nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Başakşehir’de de yollar suyla kaplandı, bazı rögar kapakları yerinden çıktı.
OTOBÜS VE MİNİBÜSLERDE MAHSUR KALDILAR
Sarıyer Ayazağa’da sel sularının ortasında kalan İETT otobüsündeki yolcuların tahliyesi için çalışmalar yapıldı.
Arnavutköy Bolluca’da ise suyla kaplanan yolda bir minibüs mahsur kaldı. Yolcuların bir bölümü iş makinesi yardımıyla, bir bölümü de aracın camından çıkarılarak kurtarıldı.
Yenikapı’da suyla dolan alt geçitte boğulma tehlikesi geçiren bir kişi de iş makinesiyle bulunduğu yerden çıkarıldı.
TARİHİ ÇARŞILARI SU BASTI
Fatih’te Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nın bazı bölümlerinde su baskınları meydana geldi. Esnaf, iş yerlerine ulaşan suyu tahliye etmeye çalıştı.
Esenler, Esenyurt, Bağcılar, Şişli, Sultangazi ve Zeytinburnu’nda da ev ve iş yerleri su baskınlarından etkilendi. Eyüpsultan’da yolda çökme meydana gelirken, ekipler çevrede güvenlik önlemi aldı.
ULAŞIMDA PEŞ PEŞE AKSAMALAR
Su baskınları, raylı sistemler ve kara yolu ulaşımında aksamalara neden oldu. Bazı tramvay hatlarında seferler sınırlı güzergâhlarda yapılırken, teleferik hatlarında seferlere ara verildi.
Akşam saatlerinde kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 89’a ulaştı. Alt geçitlerde ve ana yollarda mahsur kalan araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.
Olumsuz hava koşulları hava ulaşımını da etkiledi. İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayan 43 uçak alternatif havalimanlarına yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da uçuş operasyonlarında geçici aksamalar yaşandı.
15 EKİM’DE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ
İstanbul Valiliği’nin kararıyla, 15 Ekim Perşembe günü il genelindeki resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.
Kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile, gazi ve malul gazi personel ile 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin idari izinli sayılması kararlaştırıldı.
Sağlık, emniyet ve yağmurla mücadele birimlerinde çalışan, 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel bu kapsamın dışında tutuldu. Ancak 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan çalışan annelerin, meslek gruplarına bakılmaksızın izinli sayılacağı bildirildi.
Yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında bakım hizmetlerini sürdüren sosyal hizmet personeli de idari izin kapsamı dışında bırakıldı.
MOTOSİKLETLERE TRAFİK YASAĞI
Olumsuz hava koşulları nedeniyle motosiklet ve türevi iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı, 14 Ekim Çarşamba günü saat 21.00’den itibaren ikinci bir talimata kadar yasaklandı.
8 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Valiliği’nin açıkladığı verilere göre, 14 Ekim günü saat 06.00 ile 20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2 bin 518 ihbar ulaştı.
Yağışın yol açtığı olumsuzluklara müdahale için 8 bin personel, 2 bin araç ve iş makinesi görevlendirildi. AFAD koordinasyonunda ilgili kurumlar ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürdü.
ETİKETLER: #İstanbul #Sağanak #Sel #SuBaskını #Fatih #Balat #Sarıyer #Ayazağa #Alibeyköy #İstanbulValiliği #AFAD #SONTV









