Adalet Bakanlığı açıkladı… İşte Akşener’in İmralı iddiasını çürüten belgeler
İYİ Parti lideri Meral Akşener geçen günlerde, katıldığı canlı yayında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı'ya heyet gönderildiği iddiasını gündeme getirmiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok" demişti. İşin aslı ise çok sürmeden ortaya çıktı. İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinin çatılarında 5-7 Şubat tarihlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı, Bursa İl Jandarma Komutanlığının talebiyle meydana gelen hasarların tespit edilerek bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirildiği ortaya çıktı. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Sadece İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılmakta olan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde inceleme yapılmış olup, hükümlülerin barındırıldığı cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetim yapılmamıştır” denildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayın programında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşülmesi için İmralı’ya heyet gönderildiği iddiasında bulunarak, “Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler” dedi. Söz konusu açıklamanın üzerine Adalet Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkarken, Bakanlık teknik ekibin gönderilmesine ilişkin belgeleri paylaştı.
HASAR NEDENİYLE TEKNİK EKİP TALEP EDİLDİ
İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinin çatılarında 5-7 Şubat’ta meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı kaydedildi. Oluşan hasar nedeniyle, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının üst yazısı ile İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde meydana gelen hasarların ve tespit edilecek ihtiyaçların bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirilmesinin talep edildiği aktarıldı.
‘TEKNİK İNCELEME YAPILARAK RAPOR HAZIRLANDI’
Açıklamada, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli 1 makine mühendisi, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli inşaat ve elektrik mühendislerinden oluşan toplam 4 kişilik teknik ekip ile ekibin başkanlığını ve koordinesini yapmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İnşaat Emlak Büro Sorumlusu Tetkik Hakiminin görevlendirildiği ifade edildi. Adada teknik incelemelerin yapılarak ihtiyaç duyulan tadilat ve güçlendirmelere ilişkin hazırlanan raporun Genel Müdürlük makamına sunulduğu kaydedildi.
‘GERÇEKLER ÇARPITILDI’
Hükümlülerin bulunduğu cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetimin yapılmadığı aktarılırken, sadece İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde inceleme yapıldığı, belgelerin paylaşıldığı söz konusu açıklamaların ve iddiaların gerçeği çarpıttığı belirtildi.