Adalet Bakanlığında kritik değişiklikler… Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne flaş atamalar

Adalet Bakanlığında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Eğitim Dairesi Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde kapsamlı değişiklikler yapıldı.

O HAKİMLER GÜZ KARARNAMESİ KAPSAMINA ALINACAK 

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Ekim ayında yayımlanması beklenen güz kararnamesinde yetkileri alınan hakimlerin de kararname kapsamına alınacağı öğrenildi.

Daha önce Adalet Bakanlığı’na çok sayıda tetkik hakimin geçici görevle alındığını, Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı görevine gelmesiyle bazı tetkik hakimlere tahsis edilen arabaların geri alınması talimatını verdiğini ve bakanlık içinde kontenjan fazlası olan tetkik hakimlerin kararname ile çeşitli il ve ilçelere atanacağını yazmıştık.

Adalet Bakanlığında yapılan bu flaş değişiklikler ile  geçici görevle bakanlığa alınan bazı hakimlerin güz kararnamesi kapsamına alınacağı iddia ediliyor.

İŞTE O DEĞİŞİKLİKLERDEN BAZILARI

Adalet Bakanlığında yapılan kapsamlı değişiklikler ile yetkileri alınan o isimleri ilk kez SONTV açıklıyor. Buna göre; Eğitim Daire Başkanı Osman Hazır – Danıştay Tetkik Hakimi, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Beytullah Akan – Yargıtay Tetkik Hakimi, CTE Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sezer – Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nde Tetkik Hakimi, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Alper Tabanoğlu – UHDİGM Daire Başkanı oldu.

CEZA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ ATAMALAR

Adalet Bakanlığında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne; Sibel Kök ve Kadir Tekin Uluöz Genel Müdür Yardımcısı, olarak atanırken Serap Barut, İsmet Emre Tekerek, Serdar Bayraktar, Yusuf Çelik, Gökhan Yalman, Betül Kalebaşı Olgaç, Eren Şen ve Fatih Öztürk Daire Başkanı olarak görevlendirildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version