SON.TV / İSTANBUL
Türkiye’nin uyuşturucu, organize suç ve özellikle gençleri hedef alan yeni nesil suç yapılanmalarıyla mücadelesinde dikkat çeken bir buluşma gerçekleştirilecek.
SON.TV’nin edindiği bilgilere göre Adalet Bakanı Akın Gürlek ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 8 Ağustos 2026 Cumartesi Büyükçekmece Adliyesi’nde bir araya gelecek.
İki bakanın ortak programında, Türkiye genelinde son aylarda gerçekleştirilen önemli uyuşturucu operasyonları ile yeni nesil suç yapılanmalarına karşı yürütülen çalışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor.
Gürlek ve Çiftçi’nin aynı programda kamuoyunun karşısına çıkarak mücadelenin geldiği noktayı değerlendirmesi, Adalet ve İçişleri bakanlıkları arasındaki koordinasyon açısından da önemli bir mesaj niteliği taşıyacak.
İKİ BAKANI BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ’NDE BAŞSAVCI ÖMER KARAKAYA KARŞILAYACAK
SON.TV’nin edindiği bilgilere göre,Bakan Gürlek ile Bakan Çiftçi’yi Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karakaya karşılayacak ve program boyunca ağırlayacak.
UYUŞTURUCU OPERASYONLARININ SONUÇLARI AÇIKLANACAK
Büyükçekmece’deki buluşmanın en önemli gündem maddelerinden birini uyuşturucuyla mücadele oluşturacak.
SON.TV’nin edindiği bilgilere göre iki bakan, emniyet ve jandarma birimlerinin son dönemde Türkiye genelinde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarının sonuçlarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunacak.
Uyuşturucu maddelerin Türkiye’ye girişinin engellenmesinden sokak satıcılarına yönelik operasyonlara, suç gelirlerinin takibinden örgütlerin finansal bağlantılarının ortaya çıkarılmasına kadar yürütülen mücadelenin adli ve güvenlik boyutlarının birlikte ele alınması bekleniyor.
YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİ DE GÜNDEMDE
Toplantının bir diğer önemli başlığının ise özellikle gençleri hedef alan ve sosyal medya ile dijital iletişim kanallarını kullanarak eleman devşirmeye çalışan yeni nesil suç yapılanmaları olması bekleniyor.
Bu yapıların gençleri suç dünyasına çekmesine karşı yalnızca polisiye tedbirlerle değil, soruşturma ve yargılama süreçlerinin etkin şekilde işletilmesiyle de mücadele edilmesi hedefleniyor.
Bu nedenle Büyükçekmece’deki programda İçişleri Bakanlığının kolluk faaliyetleri ile Adalet Bakanlığının soruşturma ve kovuşturma mekanizmalarının birbirini tamamlayan yapısının öne çıkarılması bekleniyor.
ADALET VE İÇİŞLERİ ARASINDA GÜÇLÜ KOORDİNASYON
İki bakanlığın güvenlik ve adalet alanındaki koordinasyonu yeni değil. Adalet Bakanlığının Mayıs 2026 tarihli resmi yayınında, Bakan Akın Gürlek ile Bakan Mustafa Çiftçi’nin daha önce bir araya gelerek Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi kurulmasına yönelik projeyi değerlendirdikleri belirtilmişti.
Söz konusu resmi yayında, adaletin tesisi ile kamu düzeninin korunmasında iki bakanlık arasındaki güçlü eş güdüm ve kararlılığın vatandaşların huzur ve güvenliği açısından önemine dikkat çekilmişti.
Büyükçekmece’deki programın da bu koordinasyonun uyuşturucu ve yeni nesil suç örgütleriyle mücadele boyutunu ortaya koyması bekleniyor.
POLİS VE JANDARMANIN OPERASYONLARI MASADA
Uyuşturucu ve organize suçlarla mücadelede Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlar, adli makamların yürüttüğü soruşturmalarla birlikte sonuçlandırılıyor.
Bu nedenle programda polis ve jandarma ekiplerinin sahadaki çalışmalarının yanı sıra cumhuriyet başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmaların önemine de vurgu yapılması bekleniyor.
Güvenlik birimlerince elde edilen delillerin adli makamlara aktarılması, şüphelilerin yakalanması, suçtan elde edilen mal varlıklarının tespit edilmesi ve dosyaların yargıya taşınması sürecinde iki bakanlığın koordinasyonunun önemi anlatılacak.
HEDEF TÜRK GENÇLİĞİNİ SUÇTAN KORUMAK
Programda verilmesi beklenen en güçlü mesajlardan birinin gençlerin korunması olacağı öğrenildi.
Uyuşturucu tacirlerinin ve yeni nesil suç örgütlerinin özellikle gençleri hedef alan yöntemlerine karşı devletin tüm kurumlarıyla mücadele edeceği vurgulanacak.
Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının koordineli çalışmasının yalnızca suçluların yakalanması ve cezalandırılmasıyla sınırlı olmadığı; gençlerin uyuşturucuya ve organize suç yapılanmalarına sürüklenmesinin önlenmesinin de temel hedefler arasında bulunduğu ifade edilecek.
BÜYÜKÇEKMECE’DEN TÜRKİYE’YE MESAJ
SON.TV’nin edindiği bilgilere göre, 8 Ağustos Cumartesi günü Büyükçekmece Adliyesi’nde gerçekleştirilecek programın ardından iki bakanın kamuoyuna önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
Adalet Bakanı Akın Gürlek ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin, uyuşturucu ve yeni nesil suç örgütlerine karşı mücadelenin tavizsiz şekilde devam edeceğini vurgulaması; polis, jandarma, savcılık ve yargı birimleri arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çekmesi bekleniyor.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karakaya ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan buluşma, güvenlik ile yargı kurumlarının suçla mücadeledeki ortak iradesinin ortaya konulacağı önemli programlardan biri olacak.
ETİKETLER:#akıngürlek #mustafaçiftçi #mehmetaydın #büyükçekmece #adaletbakanlığı #içişleribakanlığı #uyuşturucu #organizesuç #emniyet #jandarma #sontv









