20 Temmuz 2026 · Pazartesi · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
Adalet Bakanlığı

Ahbap-Babala hattında iki ayrı dolaylı para ağı tespit edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyasına sunulan bilirkişi raporunda, Oğuzhan Uğur, Tuğrul Uğur ve bağlantılı şirketlerle AHBAP Derneği bağlantılı Yeliz Kaya arasında doğrudan para transferi bulunmadığı, ancak iki ayrı dolaylı mali bağlantı hattı tespit edildiği belirtildi.

 

SON.TV/İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Oğuzhan Uğur, kardeşi Tuğrul Uğur ile Babala TV, Babalayka Film ve Osis Yapım’ın 2017-2026 dönemine ait mali hareketleri incelendi.

Raporda, Uğur ailesi ve bağlantılı şirketlerle AHBAP Derneği bağlantılı Yeliz Kaya arasında doğrudan para transferine rastlanmadığı kaydedildi. Buna karşın farklı kişiler üzerinden Yeliz Kaya’ya uzanan iki dolaylı mali bağlantı hattı belirlendiği ifade edildi.

İLK HATTA 802 BİN LİRALIK İŞLEM

Bilirkişi raporuna göre Oğuzhan Uğur’un Serhat Aydın ile 400 bin TL, Barış Zümrüt ile 350 bin 350 TL ve Ercüment Karataş ile 52 bin TL olmak üzere toplam 802 bin 350 TL’lik doğrudan para hareketi tespit edildi.

Bu üç ismin Mehmet Sait Köse ile mali temasının bulunduğu, Köse’nin ise Yeliz Kaya’ya iki işlemde toplam 550 bin TL gönderdiği belirtildi.

Raporda Serhat Aydın, Barış Zümrüt ve Ercüment Karataş’ın Tuğrul Uğur, Babala TV ve Babalayka Film hesaplarında da tekrar eden işlem tarafları arasında yer aldığı kaydedildi.

İKİNCİ HAT TUĞRUL UĞUR ÜZERİNDEN UZANDI

İkinci bağlantı hattında ise Gaye Akıl’ın Tuğrul Uğur’a dört işlemde toplam 231 bin 710 TL gönderdiği belirlendi.

Gaye Akıl’ın Aytaç Köse’den üç işlemde 70 bin TL aldığı, Yeliz Kaya’nın ise Aytaç Köse’ye 450 bin TL gönderdiği tespit edildi.

Bilirkişi değerlendirmesinde, bu para hareketlerinin Tuğrul Uğur’un işlem çevresinden Yeliz Kaya’ya uzanan ikinci ve bağımsız bir dolaylı bağlantı oluşturabileceği belirtildi.

DOĞRUDAN AKTARIM TESPİT EDİLMEDİ

Raporda, tespit edilen para hareketlerinin doğrudan AHBAP veya Yeliz Kaya’ya aktarım anlamına gelmediği özellikle vurgulandı.

Mali bağlantıların farklı kişiler ve hesaplar üzerinden çok katmanlı biçimde gerçekleştiği değerlendirilirken, işlemlerin hukuki ve ekonomik gerekçelerinin soruşturma kapsamında ayrıca incelenmesi gerektiği kaydedildi.

Dosyadaki değerlendirmeler bilirkişi tespitlerinden ve soruşturma aşamasındaki iddialardan oluşuyor.

ETİKETLER: #Ahbap #BabalaTV #OğuzhanUğur #TuğrulUğur #BilirkişiRaporu #MASAK #YelizKaya