Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Arslan’a şiirli uğurlama

Anayasa Mahkemesi Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninin ardından Zühtü Arslan için veda töreni yapıldı. Yüce Divan Salonu’nda düzenlenen törene Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi üyeleri ve personel katıldı. Törende Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Zühtü Arslan’a ithafen kaleme aldığı şiiri okudu.

‘AKLA DAYALI ŞEKİLDE GÖREV YAPTI’
Anayasa Mahkemesinin yeni Başkanı Kadir Özkaya konuşma yaparak, Arslan’ın görev süresi boyunca büyük bir çalışma disiplini içinde, akla dayalı şekilde görevini yerine getirdiğini, Anayasa Mahkemesinin kurumsallaşması anlamında önemli işlere imza attığını söyledi. Özkaya, “Sayın Başkanımız hak eksenli yargılama anlayışıyla Anayasa Mahkemesi tarihinde ve Türk hukuk tarihinde kendisine bir yer edindi. Bu da ayrıca bir kez daha takdir edilmesi gereken özelliğidir. Mahkememize katkılarından dolayı kendilerine müteşekkiriz” dedi.

‘HAK EKSENLİ YAKLAŞIMIN TEMEL ALINMASI İÇİN GAYRET ETTİK’
Törende konuşam Zühtü Arslan ise görevi boyunca hak eksenli yaklaşımın temel alınması için tüm gayretlerini gösterdiğini, hak eksenli yaklaşımın Türk toplumu için ithal bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Arslan, bundan sonraki süreçte de Anayasa Mahkemesinin hak eksenli paradigmanın ışığında kararlar alacağına olan inancını dile getirdi. Arslan görev süresi boyunca birlikte çalıştığı Başkanvekillerine, üyelere ve personele teşekkürlerini iletirken Kadir Özkaya’ya da başarılar diledi. Konuşmaların Arslan’a onur belgesi verildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version