Araç kiralama şirketleri de TOGG için sabırsızlanıyor

Araç kiralama şirketleri de TOGG için sabırsızlanıyor

Talep yoğunluğua yaşanan yerli otomobille ilgili bir talep de kiralama şirketlerinden geldi. Intercity ve Turkrent kiralama şirketleri, sektör olarak TOGG’dan ne kadar verilirse almaya hazır olduklarını açıkladılar.

İç pazardaki otomobil alımının neredeyse yüzde 25’ini yapan araç kiralama sektörü, TOGG için sabırsızlanıyor. Yıllık 175 bin üretim adedini az bulan filo kiralama şirketleri, TOGG yönetimi üretim konusunda cesaretlendirmeye çalışıyor.

Kiralama şirketlerinin sabırsızlığı öyle bir boyuta ulaşmış ki tahmini aylık kira bedeli bile açıklandı.

TOGG’UN AYLIK KİRALAMA BEDELİ 5 BİN LİRA OLABİLİR

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın yerli otomobilin fiyatına ilişkin mevcut C-SUV segmentindeki otomobillere rakip olacak açıklamasının üzerine tahmini olduğu belirtilen aylık kira bedeli 5 bin lira 5 bin 500 Türk lirası arasında olacağı düşünülüyor.

Araç kiralama sektörünün hızla büyüdüğü ülkemizde tüketicilerin araç kiralamanın avantajının farkında olduğunu belirten kiralama şirketleri; yerli otomobilin, dizayn ve yakıt açısından tercih sebebi olacağına işaret ediyor.

YAKITTA AYLIK 674 LİRA KÂR ETTİRECEK

Müşterilerinin, yerli otomobil ile ayda 674 lira yakıt tasarrufu sağlayacağını da hesaplayan kiralama şirketlerinden Turkrent’in kurucusu Barkın Pınar, TOGG’dan kendilerine ne kadar satılırsa alacaklarını kaydederken TOGG’u satın almak isteyen vatandaşlar kadar kiralamak isteyen vatandaşlar olduğunu aktardı. Pınar, C-SUV model araç kiralayanların, TOGG’u sorduğunu söyledi.

Pınar, kiralama yapan müşterilerin önceliğinin kullanım maliyeti olduğunu belirterek yakıt maliyetinde elektrikli otomobillerin diğer araçlara açık ara fark attığını kaydetti. Rakip görülen C-SUV segmenti araçlarla yakıt açısından kıyaslandığında 3 yıllık sözleşemede 25 bin liralık tasarruf sağlayacağı belirtilen TOGG’un kiralama müşterilerinin tercihi olacağını ifade etti.

FİLOSUNUN YÜZDE 25’İNİ TOGG’A AYIRIYOR

Türkiye’nin en büyük araç kiralama şirketi Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, her yıl 20 bin yeni otomobil aldıklarını belirtirken bunun 5 bin otomobilini yerli otomobile ayıracaklarını anlatırken bu kararı yerli otomobilin fiyatı ne olur diye düşünmeden aldıklarını kaydetti.

Hem kendilerinin ülke ekonomisine destek olmak istekleri hem de müşterilerinin yerli otomobile ilgisini göz önünde bulundurduklarını ifade eden Ak, üretim adedinin yıllık 175 bin olmasını az bulduklarını dile getirdi. Ak, kurumsal alıcılar da dikkate alındığında üretim adedinin daha fazla olmasını gerekeceğine dikkat çekti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version