Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yönelik top atışlarıyla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı.

3 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT OLDU

Açıklamada ayrıca; Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp veren Ermeni askerleri geri çekildiği bildirildi. Azerbaycan ordusundan ise 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Erivan yönetiminin sınırda yaptığı provokasyonun iki ülke arasındaki sorunu müzakere ederek çözmeye yönelik ilgisizliğinin bir başka işareti olduğunu söyledi.

Hacıyev ayrıca, dünyanın yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını ile mücadele ederken, Ermenistan’ın bu tip bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirdiğine dikkat çekerek Ermenistan’ın ateşkesi sürekli ihlal ettiğini ifade etti.

“ATEŞKES DESTEĞİ İKİ YÜZLÜLÜK”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in koronavirüs sebebiyle yaptığı küresel ateşkes çağrısına Erivan yönetimin verdiği desteğin ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığı söyleyen Hacıyev, uluslararası topluma, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı yürüttüğü saldırgan politikayı ve iki ülke sınırında yapılan provokatif eylemleri şiddetle kınama çağrısında bulundu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da durumu daha da gerginleştiren bu tür kışkırtıcı girişimlerin bütün sorumluluğununun Erivan yönetimine ait olduğu kaydedildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version