SON.TV/MUĞLA
Ticaret Bakanlığı, CİMER ve sosyal medya üzerinden gelen şikâyetler üzerine Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Marina’da faaliyet gösteren bir işletmede denetim gerçekleştirdi. Denetimde satışa sunulan dondurma ürünlerinin fiyat uygulamaları incelendi.
MEVZUATA AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, denetim sonucunda tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle işletme hakkında idari işlem uygulandığı bildirildi. Ayrıca kamuoyunda tartışma konusu olan dondurma fiyatlandırmasının değerlendirilmesi için dosyanın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildiği belirtildi.
81 İLDE DENETİMLER SÜRÜYOR
Ticaret Bakanlığı, özellikle yaz sezonunda tüketici hareketliliğinin yoğun olduğu turizm ve tatil bölgeleri başta olmak üzere 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı.
Açıklamada, fiyat etiketi, tarife ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesine ilişkin yükümlülüklere aykırı uygulamalara müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi.
TÜKETİCİNİN HAKKI KORUNACAK
Bakanlık, vatandaşların ekonomik menfaatlerini korumak, şeffaf ve adil ticaret ortamını güçlendirmek amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Tüketicileri mağdur eden uygulamalara karşı gerekli idari yaptırımların uygulanmayı sürdüreceği kaydedildi.
ETİKETLER: #TicaretBakanlığı #Bodrum #YalıkavakMarina #Dondurma #HaksızFiyat #TüketiciHakları #SonTV









