SON.TV/İSTANBUL
Marmara’da aralıklarla devam eden sağanak, yerleşim alanlarını ve ulaşımı olumsuz etkiledi. Derelerin taşmasıyla yollar su altında kalırken, bazı bölgelerde araçlar sürüklendi. İstanbul’un Pendik ilçesinde iki kişinin kaybolduğu olayın ardından arama kurtarma ekipleri seferber oldu.
PENDİK’TE OTOMOBİL SEL SULARINA KAPILDI
Pendik Göçbeyli Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağış, Büyük Dere’nin taşmasına neden oldu. İçerisinde üç kişinin bulunduğu otomobil akıntıya kapıldı.
Araçtaki M.D.E. kendi imkânlarıyla kurtulurken, D.A. ve F.D. kayboldu. Çevredekilerin yardımıyla güvenli bölgeye alınan M.D.E., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
İKİ İLDEN EKİPLER ARAMAYA KATILDI
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Sualtı Arama Kurtarma, AKUT, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kayıp kişiler ile otomobilin sürüklenmiş olabileceği üç farklı noktada arama yapıldı.
Olay yerinin İstanbul-Kocaeli sınırında bulunması nedeniyle Gebze ve Çayırova belediyelerinin arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek verdi.
İNEGÖL’DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ, SÜRÜCÜLER MAHSUR KALDI
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 17 Ekim’i 18 Ekim’e bağlayan gece saat 23.30 sıralarında Kurşunlu Mahallesi’ndeki Doğal Termal yolu üzerinde bulunan dere köprüsü çöktü.
Yolda mahsur kalan sürücüler için bölgeye İnegöl Belediyesi ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin müdahalesiyle sürücüler kurtarıldı.
YAKLAŞIK BİN İŞÇİNİN KALDIĞI ALANI SU BASTI
İnegöl’de yağıştan etkilenen bir diğer nokta, Kurşunlu Mahallesi’ndeki mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanı oldu.
Yaklaşık bin kişinin barındığı alanda su baskını meydana geldi. İhbar üzerine çalışma başlatan belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etti.
SAPANCA’DA İKİ KÖPRÜ YIKILDI
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde önceki günlerde etkili olan yağışların yol açtığı hasar da ağır oldu. DHA’nın 17 Ekim tarihli haberine göre ilçede iki köprü yıkıldı, üç köprü ağır hasar gördü.
Bir bina, dört bungalov ev ve altı araç sel sularına kapılırken, 36 ev ve işletmede zarar oluştu.
SAPANCA-İZMİT YOLUNDA ULAŞIM AKSADI
Yanık Köprüsü’ndeki çökme nedeniyle Sapanca-İzmit kara yolu ulaşıma kapandı. Alternatif ulaşım için Meşelik Köprüsü’nde yürütülen çalışmalar incelendi.
Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve ilgili kurumların yetkilileri, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
KARASU VE KAYNARCA’DA YOLLAR SU ALTINDA KALDI
Sakarya’da 15 Ekim’de etkili olan yağışlarda Karasu’nun bazı mahalle ve sokakları suyla kaplandı. Kaynarca’da ise derelerin taşması nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı, eski Kaynarca-Karasu yolu ulaşıma kapatıldı.
Bölgedeki yağışların ardından farklı ilçelerde kurtarma, su tahliyesi ve hasar giderme çalışmaları yürütüldü.
ETİKETLER: #Marmara #İstanbul #Pendik #Göçbeyli #Bursa #İnegöl #Sakarya #Sapanca #Karasu #Kaynarca #Sağanak #Sel #AFAD









