Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’da

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

21 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Berlin Tegel Havalimanı’nın askeri bölümünde Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve eşi Berna Aydın, Adalet Bakanı Abdulhamid Gül ve eşi İlknur Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, YTB Başkanı Abdullah Eren, UID Genel Başkanı Bülent Bilgi ve diğer yetkililer karşıladı.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için Tegel Havalimanında 21 pare top atışı yapıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN’A KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Erdoğan’a Berlin ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik ediyor.

ŞANSÖLYE MERKEL VE CUMHURBAŞKANI STEINMEIER İLE GÖRÜŞECEK 

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın sabah Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirecek, ardından heyetlerarası karşılıklı görüşmeye geçilecek.

Erdoğan, Steinmeier görüşmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Başkan Erdoğan ve Başbakan Angela Merkel öğle yemeğinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra “Neue Wache” anıtını ziyaret edecek ve çelenk bırakacak, ziyaretin ardından önde gelen Alman şirketleriyle yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Başkan Erdoğan akşam Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in onuruna verdiği yemeğe katılacak.

Cumartesi günü kahvaltıda Merkel ile bir araya gelecek Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğleden sonra Köln’e hareket edecek ve burada Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii’nin açılışını yapacak.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version