ABD Başkanı Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

ABD Başkanı Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Norveçli siyasetçi Christian Tybring-Gjedde, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen anlaşmada büyük rol oynayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ı 2021 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi.

Muhafazakar politikacı Tybring-Gjedde, BAE ve İsrail arasında normalleşmeyi sağlayan anlaşma sebebiyle Trump’ı aday gösterdiğini açıkladı.

“ÇOĞU ADAYDAN FAZLASINI YAPTI”

Tybring-Gjedde, söz konusu anlaşmayı tarihi bir barış anlaşması olarak tarif ederken Trump için de “Barış için çoğu Barış Ödülü adayından fazlasını yaptı.” açıklamasında bulundu.

Trump’ı aday gösterdiği mektubunda Tybring-Gjedde, Diğer Orta Doğu ülkelerinin de BAE’nin yolundan gitmeleri durumunda Orta Doğu’nun kalkınacağı ve refaha kavuşacan bir coğrafyaya dönüşeceğini ileri sürdü.

Trump’ın anlaşmada önemli bir rol oynadığına vurgulayan Norveçli siyasetçi Trump’ın Orta Doğu’daki çok sayıda ABD askerini geri çektiğini anımsattı.

Trump geçtiğimiz yıl bir açıklamasında Nobel’in adil biçimde verilmesi durumunda kendisinin kazanması gerektiğini söylemişti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version