AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’den tarih dersi gibi bayram mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, tarih dersi gibi bayram mesajı yayınladı.

İŞTE O MESAJ

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı için 18 arkadaşı ile İstanbul’dan Samsun’a büyük hedefler  ve umutlarla çıkılan yolun adı, O’na güvenen, vatanı için can vermeye hazır olan yüce bir millete armağan edilmiş günün adıdır.

DÜŞMAN SÜNGÜSÜ ALTINDA MİLLİ BİRLİK OLMAZ
19 Mayıs. Türk milletinin tarihinde yeni bir sayfa açan, kurtuluş mücadelesini başlatan bu yolculuk, Samsun üzerinden Anadolu’ya geçerek Milli
Mücadeleyi başlatmaktı.

“Düşman süngüsü altında millî birlik olamaz. Ancak özgür vatan topraklarında vatansever, özverili arkadaşlar el ele vererek memleketin bağımsızlığı ve milletin özgürlüğü için  çalışabilirler.

Ben de zaten onun için gidiyorum.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı günü “Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu milli kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım..”
diyerek aziz ve mübarek vatanımızı, büyük özverilerle yürütülen Millî Mücadele sonrasında kurulan cumhuriyeti; hürriyetin, bağımsızlığın ve egemenliğin yegane bekçileri olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiştir.

Bu anlamlı günün yıl dönümünde; bilgi, fazilet ve irfan ile donanmış, karakterli, ahlaklı, kişilikli, vatanına, milletine sahip çıkan, bunları yüceltmek için tüm imkânları seferber eden bir gençlik idealinde olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadele’nin tüm Kahramanlarını saygıyla, minnetle ve şükranla yâd ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version