SON TV / MERSİN
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında, Türkiye genelinde çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki çalışmalarında, Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren 14 şüphelinin organize şekilde dolandırıcılık suçuna karıştıkları belirlendi.
Elde edilen bulgular doğrultusunda 3 Kasım 2026 tarihinde başlatılan operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı.
BAŞSAVCILIK KOORDİNESİNDE OPERASYON
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin faaliyetlerini ve mağdurlarla bağlantılarını incelemeye aldı.
Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin Mersin merkezli olarak Türkiye’nin farklı illerindeki vatandaşları hedef aldıkları değerlendirildi.
Soruşturma kapsamında 14 şüpheli tespit edilirken düzenlenen operasyonlarda 13 kişi yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden biri ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 12 şüphelinin gözaltı işlemlerinin sürdüğü, bir şüphelinin ise yurt dışında bulunduğunun belirlendiği bildirildi.
126 VATANDAŞIN 10 MİLYON TL DOLANDIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ
Soruşturmanın mevcut aşamasında, şüphelilerin Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan 126 vatandaşı yaklaşık 10 milyon TL dolandırdıkları yönünde bulgulara ulaşıldı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, mağdur sayısının ve dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edildiği değerlendirilen para miktarının kesinleştirilmesine yönelik incelemeler devam ediyor.
Şüphelilerin diğer illerdeki olası bağlantılarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
ADRESLERDEN 446 BİN 200 TL NAKİT PARA ÇIKTI
Operasyon kapsamında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, nakit para ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
Aramalarda ele geçirilenler şöyle:
24 cep telefonu
19 SIM kart
1 Lenovo marka dizüstü bilgisayar
446 bin 200 TL nakit para
3 gram esrar
17 adet Gerica olarak belirtilen hap
12 kök Hint keneviri
1 gram metamfetamin
Ele geçirilen dijital materyallerin soruşturma kapsamında incelenmesi beklenirken nakit paranın dolandırıcılık faaliyetleriyle bağlantısının araştırıldığı belirtildi.
DİJİTAL MATERYALLER MERCEK ALTINDA
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin soruşturma kapsamında ele geçirdiği 24 cep telefonu, 19 SIM kart ve dizüstü bilgisayarın, şüphelilerin iletişim ağlarının ve olası suç bağlantılarının ortaya çıkarılması açısından incelenmesi öngörülüyor.
Soruşturmada şüphelilerin farklı illerdeki mağdurlarla bağlantıları ve dolandırıcılık faaliyetlerinin kapsamına ilişkin tespit çalışmalarına devam ediliyor.
12 ŞÜPHELİNİN GÖZALTI İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonun ardından gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Bir şüphelinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, yurt dışında bulunduğu belirlenen diğer şüpheliyle ilgili araştırmanın ise sürdüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında elde edilecek yeni bulgular doğrultusunda mağdur sayısı, maddi zarar ve şüphelilerin bağlantılarına ilişkin çalışmaların genişletilebileceği değerlendiriliyor.
ETİKETLER:#Mersin #MersinCumhuriyetBaşsavcılığı #NitelikliDolandırıcılık #SiberSuçlarlaMücadele #Yenişehir #DolandırıcılıkOperasyonu #Emniyet #Adliye #SonTV









