Dolandırıcılıkta yeni yöntem deşifre oldu

Tüm önlemlere ve cezalara rağmen her geçen gün yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların bu kez internetten ikinci el siteleri üzerinden alım satım yapan satan vatandaşları hedef aldığı ortaya çıktı. Özellikle bulundukları şehirlerden değil diğer illerden başta telefon olmak üzere ikinci el eşya satışı yapan vatandaşları radarına alan sahtekarlar pes dedirten bir yöntemle seri biçimde masum vatandaşların canını yakmaya ve mallarından olmalarına neden oluyor. İşte çarpıcı son dakika haberi ve dolandırıcıların tüm Türkiye’yi tehdit eden yeni yöntemi.

SON DAKİKA HABERİ FARKLI ŞEHİRDEN İLETİŞİME GEÇİYORLAR

Deşifre olan yeni yönteme göre satıcıyla farklı bir şehirden alıcı gibi iletişime geçen dolandırıcılar, telefonu almadan önce görmek istediğini söylüyor.

Dikkatli olmayan vatandaşlar hem sattığı üründen, hem parasından oluyor. Ayrıca akraba ya da arkadaşlarını da istemeden riske atıyor.

Güven kazanmak için satıcıya telefonu bir yakını varsa ona gönderebileceğini söyleyen dolandırıcılar, kargonun Ulaşıp Ulaşmadığını takip edebilmek için gönderi fişinin fotoğrafını istiyor.

GÖNDERİ FİŞİ KRİTİK ROL OYNUYOR

Daha sonra gönderi fişinde alıcı olarak geçen isim adına sahte kimlik düzenleyen dolandırıcılar, bu kimlikle paketi kurye şirketinden gidip alıyor. Yetkililer, iz bırakmayan bu dolandırıcılara karşı dikkatli ve duyarlı olunması konusunda uyarıyor. Deşifre oldukça yöntemlerini değiştiren ve güncelleyen dolandırıcılar, gün geçmeden yeni mağduriyetler yaşanmasına neden oluyor. İşte yeni dolandırıcılık yönteminin adım adım diğer ayrıntıları;

İZ BIRAKMAYAN BİR YÖNTEM

Vatandaşların şikayetleri üzerine yürütülen bazı soruşturmalarda dolandırıcılar iz bırakmadığı için bir sonuç elde edilemiyor. Son günlerde suç şebekeleri, internet üzerinden ikinci el cep telefonunu satan vatandaşları hedef almış durumda. Bazı markalara ait cep telefonu fiyatları 20 bin lirayı aşınca ikinci el telefon piyasası da bu şebekelerin radarına girdi.

SABAH’ın, güvenlik ve adliye kaynaklarından edindiği son dakika bilgisine göre, dolandırıcılar internette ikinci el satış yapanlarla farklı bir şehirden iletişime geçip, telefonu almadan önce görmek istediklerini söylüyor. Güven kazanmak için de bulunduğu şehirde bir yakını veya arkadaşı varsa telefonu ona gönderebileceğini söylüyor. Bazı kişiler bu teklifi kabul edip, telefonu alıcı sandığı dolandırıcının bulunduğu şehirdeki yakınına gönderiyor.

KAYNAK: SABAH


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version