Dolar fiyatı bugün ne kadar? (28 Mayıs 2019 dolar – euro fiyatları)

Dolar fiyatı, Avrupa Birliği (AB) parlamento seçimlerinin ardından Salı günkü işlemlerde önemli piyasa paraları karşısında yükseldi.

TCMB lokallerin döviz birikimlerinin tarihi zirvede seyrettiği bugünlerde yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırarak dolarizasyonu caydırmayı amaçlayan bir adım daha attı. Öte yandan kararın ikincil bir etkisinin ise brüt rezervlerde artış olması bekleniyor.

Dolar fiyatı bu sabah saat 07.54 itibarıyla 6.0732/ 6.0764 seviyesinde işlem görüyor. Dolar fiyatının söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Dolar/TL 6,10’un altında hareket ediyor. Bankalararası piyasada dolar fiyatı 6,07 civarında işlem görüyor.

Küresel piyasalarda dolar fiyatı, cuma günü değer yitirmiş ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde olumlu bir hava yaşanmıştı. Cuma günü dolar/TL gerilerken, TL cinsi yatırım araçları genelinde de kuvvetli kazançlar görülmüştü.

Dün ise Merkez Bankası’nın zorunlu karşılık adımı sonrası TL sınırlı bir değerlenme gösterdi.

Euro/TL de 6,80 seviyesinde seyrediyor.

İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenecek olması, ABD ile ilişkiler, TCMB’nin rezervlerine yönelik endişeler piyasaları etkilemeye devam ederken, Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS’ler en son 10 Eylül’de görülen 517 baz puanı test etmiş durumda.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version