Elazığ’da deprem sonrası ölü sayısı artıyor

Elazığ’da meydana gelen şiddetli depremin ardından çok sayıda bina yıkıldı. Depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği illerden biri de Malatya’da oldu. Artıçlar nedeniyle bölgedeki vatandaşlar sokaklara döküldü.

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1030 YARALI VAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1030 kişinin hastanelere başvurduğunu bildirdi.

Sivrice’deki deprem sonrasında bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 184 olduğu belirtildi.

BAKANLAR SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Deprem haberini aldıktan sonra ilk uçakla Elazığ’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası son bilgileri paylaştı.

Süleyman Soylu, şu açıklamaları yaptı:“Malatya’da 5 spor tesisi, 15 okul, 2 kütüphane, 7 pansiyon ve tüm kamu misafirhaneleri depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açıldı. Malatya’da 5 bin kişinin kalabileceği bir konteyner kent var. İnsani yardımların tamamı AFAD’ın koordinasyonu altında gerçekleştirilecek. İllerimize yarın sabah itibarıyla bir nakdi kaynak gönderiyoruz.”

“184’TEN BİLGİ ALINABİLİR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili, vatandaşların yakınlarına ulaşmak için 184 hattını arayarak bilgi alabileceklerini söyledi.


MOBİL BAZ İSTASYONLARI SEVK EDİLDİ

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, “Deprem nedeniyle iletişimi olumsuz etkileyen çok önemli bir durum bulunmamaktadır, bölgeye mobil baz istasyonları sevk edilmiştir” açıklamasını yaptı.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version