18 Ekim 2026 · Pazar · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

GAYBUBET EVİNE BASKIN! İstanbul’da FETÖ operasyonu: 10 yıldır aranan firarinin de bulunduğu 3 kişi cezaevine gönderildi!

İstanbul polisinin dört ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, FETÖ kapsamında aranan 3 kişi yakalandı. Aralarında 10 yıldır firari olan, kapatılan Zaman gazetesinde çalıştığı ve ByLock kullandığı belirtilen M.Y. ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.I.’nın da yer aldığı 3 kişi, adli işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

SON.TV/İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ kapsamında haklarında arama kaydı bulunan firarilerin yakalanması için çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takiple adresleri belirleyen ekipler; Bayrampaşa, Üsküdar, Başakşehir ve Ataşehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 3 kişi gözaltına alındı. 

10 YILLIK FİRAR SON BULDU

Operasyonda yakalanan M.Y.’nin, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan arandığı ve 10 yıldır firari olduğu bildirildi.

Emniyet çalışmalarına ilişkin aktarılan bilgilere göre, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen M.Y.’nin kapatılan Zaman gazetesi başta olmak üzere çeşitli yayın organlarında muhabirlik, editörlük ve yayın yönetmenliği yaptığı tespit edildi. Şüphelinin, örgütün gizlenme amacıyla kullandığı “gaybubet evlerinde” kaldığı belirtildi. 

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNUYORDU

Yakalanan A.I.’nın ise aynı suçtan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ve 3 yıldır firari olduğu öğrenildi.

A.I.’nın örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve dershane yönetiminde yer aldığı yönünde tespitler bulunduğu aktarıldı. Operasyonda meslekten ihraç edilen eski polis memuru S.U. da yakalandı. 

ADLİ İŞLEMLERİN ARDINDAN CEZAEVİNE

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi adli makamlara sevk edildi. Haber kaynaklarında, yakalananların tamamının tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. 

ETİKETLER: #FETÖ #İstanbul #GaybubetEvi #ByLock #İstanbulEmniyeti #Operasyon #SonTV