SON.TV/İSTANBUL
Türkiye’de uzun yıllar ekrana gelen “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturma kapsamında dizinin yönetmenlerinden Onur Tan’ın bilgisine başvuruldu.
Tan’a savcılıktaki ifadesinde dizinin yayınlandığı dönemde bazı bölümlere FETÖ mensuplarının talimatları doğrultusunda müdahale edildiği iddiaları ile senaryo ve yayın süreçlerine ilişkin sorular yöneltildi.
FETÖ MÜDAHALESİ İDDİASI SORULDU
Soruşturmanın odağında “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin bazı bölümlerinin hazırlanması ve yayınlanması sürecine dışarıdan müdahale edilip edilmediği bulunuyor.
Savcılık, dizinin bazı bölümlerinde FETÖ mensuplarının talimatları doğrultusunda kamuoyuna yönelik algı oluşturulduğu ve yönlendirme yapılmaya çalışıldığı iddialarını araştırıyor.
Soruşturma kapsamında senaryoya veya çekimlere müdahale edilip edilmediğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.
ONUR TAN SAVCILIKTA ANLATTI
Onur Tan, ifadesinde dizide yönetmen olarak görev yaptığını ancak senaryo metinlerinin hazırlanmasında sorumluluğunun bulunmadığını belirtti.
Tan’ın anlatımına göre kendisine senaryo teslim edildikten sonra yönetmen olarak çekim sürecini gerçekleştiriyordu.
Savcılıkta kendisine, senaryoların kimler tarafından hazırlandığı ve dışarıdan herhangi bir müdahale bulunup bulunmadığı da soruldu.
“FETÖ MÜDAHALESİ VARSA PANA FİLM BİLİR”
Tan’ın ifadesinin dikkat çeken bölümlerinden biri, FETÖ’nün diziye müdahale ettiği yönündeki iddialara ilişkin verdiği yanıt oldu.
Tan, kendisinin böyle bir müdahaleye ilişkin bilgisinin bulunmadığını belirterek, varsa bu konuda yapımcı şirketin bilgi sahibi olabileceğini ifade etti.
Tan’ın savcılık ifadesine yansıyan değerlendirmesi, “FETÖ müdahalesi varsa Pana Film bilir” şeklinde kamuoyuna yansıdı.
Bu ifade, Tan’ın kişisel beyanı niteliğinde bulunuyor. Soruşturma kapsamında FETÖ’nün diziye müdahale ettiğine ilişkin nihai bir yargı kararı bulunmuyor.
SENARYO SÜRECİ MERCEK ALTINDA
Soruşturma kapsamında dizinin senaryolarının hazırlanma süreci de araştırılıyor.
Tan’ın savcılıkta verdiği bilgilere göre senaryolar kendisine çekim yapılmak üzere ulaştırılıyordu. Yönetmen olarak senaryonun ekrana aktarılmasından sorumlu olduğunu belirten Tan, metinlerin hazırlanması ve içeriğinin belirlenmesine ilişkin süreçlerde yer almadığını söyledi.
Savcılık, dizinin bazı bölümlerindeki içeriklerin hazırlanmasında dışarıdan yönlendirme bulunup bulunmadığını ve varsa bunun kimler tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyor.
DAHA ÖNCE DE İFADELER ALINDI
“Kurtlar Vadisi Pusu” soruşturması yalnızca yönetmen Onur Tan’ın ifadesiyle sınırlı değil.
Soruşturma kapsamında dizinin yapım ve yayın süreçlerinde görev alan farklı kişilerin de bilgisine başvurulduğu, bazı isimlerin tanık sıfatıyla dinlendiği kamuoyuna yansıdı. Savcılığın dizinin yapım süreci, senaryo çalışmaları ve yayınlanan bazı bölümler üzerindeki incelemelerini sürdürdüğü bildirildi.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ediyor.
Dizinin bazı bölümlerinde FETÖ mensuplarının yönlendirmesi veya talimatı bulunup bulunmadığı, senaryo süreçlerine herhangi bir dış müdahale yapılıp yapılmadığı ve soruşturma konusu içeriklerin nasıl hazırlandığı adli makamlar tarafından araştırılıyor.
Dosyadaki iddialar soruşturma aşamasında bulunuyor. İfadeler tek başına suçun veya sorumluluğun kesinleştiği anlamına gelmiyor; nihai hukuki değerlendirme soruşturma ve olası yargılama sürecinin ardından yapılacak.
ETİKETLER: #KurtlarVadisiPusu #KurtlarVadisi #OnurTan #PanaFilm #FETÖ #İstanbulCumhuriyetBaşsavcılığı #Dizi #Soruşturma









