Güz kararnamesinde flaş gelişme

SONTV’nin yargı kaynaklarından edindiği bilgiye göre HSK Genel Sekreterliği tarafından kararname kapsamında yürütülen çalışmalar tamamlandı. Taslak metin Birinci Daire’ye gönderildi.

NE ZAMAN İLAN EDİLECEK

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi, Halil Koç başkanlığında Güz Kararnamesini görüşmek üzere bugün toplandı.

Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı ile İdari Yargı Hakimlerini kapsayan kararnamenin yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; bugün ilan edilmesi bekleniyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından hazırlanan mazeret kararnamesi toplantının ardından HSK’nın resmi internet sitesinde yayımlanacak.

Kararnameyle daha önce çıkarılan Yaz Kararnamesi ile görev yerleri değiştirilen ancak bu değişikliklere eş durumu, yüksek lisans, sağlık, çocuk gibi nedenlerle itiraz edenlerin yeni görev yerleri belirlenecek.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Muhammet Savran’ın noterliği kazandığı ve bu nedenle kararname kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcısının da belirleneceği öğrenildi. Bunun yanında birkaç il başsavcı vekilliğinde de değişiklik olacağı yargı kulislerinde konuşulanlar arasında.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version