Futbolcu aşkı için bacak estetiği

Futbolcu aşkı için bacak estetiği

Futbolcu aşkı için bacak estetiği

Didem SEYMEN / ÖZEL HABER

Anaokulu öğretmeni Seyhan Çiçek’in (28), Galatasaraylı Selçuk İnan’a aşık olup, ona daha güzel görünmek için bacakestetiği yaptırması kadınlarda çarpık, ince ya da kalın bacak sorununu gündeme getirdi. Bacaklardaki estetik deformasyonun ciddi özgüven problemi yarattığını belirten Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, kadınların sosyal hayatını ve ikili ilişkilerini olumsuz etkileyen bu görüntüden kurtulmak için ameliyat masasına yattığını söyledi.
“Çocuklukta geçirilen bazı hastalıklar, uygun sporun yapılmaması, dengesiz ve yetersiz beslenme, genetik geçişler Türk kadının bacak bölgesinde şekil bozukluklarına yol açıyor” diye konuşan Doç. Dr. Türkaslan, sadece kadınların değil, erkeklerin de bacaklarındaki çarpıklık ve eğrilikten kurtulmak için estetik ameliyat olmaya başladığını kaydetti.
Yaz ayları kâbusa dönüyor Doç. Dr. Türkaslan, “Son yıllarda kadınların sosyal yaşamda son derece aktif roller alıyor. Görsel algılarına önem veriyorlar. Bu yüzden bacaklardaki şekil bozukluğu çok önemseniyor. Eğer sorun varsa, kadın iş ortamında ve sosyal yaşamında, özel ilişkilerinde bunu ciddi bir sorun olarak algılıyor. İstediği kıyafeti giyememek onları bu konuda daha da hassaslaştırıyor. Sıcak aylarda yazlık ve diz altını gösteren şort, etek gibi kısa kıyafet giymeleri mümkün olmuyor maalesef. Bacak baldır oranları vücut algısının pozitif ya da negatif olmasında önemli bir rol oynar ” diye konuştu.
Erkeklerin kaslı görünümde bacaklara sahip olmak için estetik ameliyatı tercih ettiklerini belirten Doç. Dr. Türkaslan, kadınların uzun görünümlü, simetrik, ince ve düzgün bacaklara sahip olmayı arzu ettiklerini söyledi.
Bacağınızı kendi yağınızla şekillendirin Doç. Dr. Türkaslan girintili, çıkıntılı, kıvrımları olan bacaktaki şekil bozukluğunun türü, boyutu ve konumuna göre uygulanan farklı tedavi yöntemleriyle ilgili şöyle konuştu:
Silikon implant uygulaması: Çarpık ve ince bacakların düzeltilmesi için sorunlu bölgeye doku kıvamında silikonimplant yerleştirilmesi sıkça uygulanan bir yöntemdir. Lokal anestezi ya da sedasyon verilerek gerçekleştirilir. 1 ila 1.5saatte cerrahi işlem tamamlanır. Hasta aynı gün taburcu olur ve bir hafta sonra işbaşı yapabilir. Yaklaşık 3 aydan sonra koşu yapabilir. İşlemin sonucu kalıcıdır.
Yağ transferi yöntemi: Yine çarpık ve ince bacak düzeltme işleminde kullanılan bir yöntemdir. Hastanın tercihi durumunda kullanılan bir yöntemdir. Bel, karın ve diz içindeki yağlar şekil bozukluğu olan yerlere transfer edilerek gerçekleştirilir. Lokal şekillendirmeler de iyi sonuçlar vermektedir. Operasyon 1.5-2 saatte tamamlanır. Aynı gün taburcu olan hasta 1 hafta sonra rahatlıkla işine dönebilir. 6 ila 8 hafta boyuncu aktif egzersiz yapılması yasaktır. 3 aydan itibaren normal koşu yapılabilir.
Ayrıca kalın bacak inceltmesi yöntemiyle aşırı belirgin kas dokusu cerrahi olarak inceltilerek estetik ölçülere getirilir.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version