SON TV

Piknikçiler PKK’lı grup ile karşılaştı

Tunceli'de düzenlenen bir doğa gezisine katılan yaklaşık 200 kişi, Çemişgezek ilçesinde çekilme hazırlığında bulunan 15 kişilik PKK'lı grupla karşılaştı.

Piknikçiler PKK’lı grup ile karşılaştı

Tunceli’de son süreçle birlikte başlayan doğa gezilerinden biri de Dersim Gezginler Grubu tarafından Çemişgezek, Hozat ve Ovacık ilçesi üçgeninde bulunan Ali Boğazı mevkiine düzenlendi. Rabat, Pertek’te feribot gezisinin ardından önceki gün de zorlu bir yolculuğun ardından Ali Boğazı mevkiine çıkan gezginler 15 kişilik PKK’lı bir grupla karşılaştı. PKK’lı grup, geziye katılanlara, 20 yıldan bu yana ilk defa sivillerle karşılaştıklarını belirterek, “Verilen talimat çerçevesinde duyarlılık ve hassasiyetle hareket ediyoruz. Bu sürecin 2013 yılında değil 1993 yılında gelişmesini arzu ediyorduk. Süreç iyi giderse elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Herkes olumlu bakıyor bu sürece” dediler.

PKK’lılar, geldikleri güzergahları kullanarak sınır dışına çekileceklerini ifade etti. Sabah’ta yer alan haberde, Dersim Gezginler Grubu araçlarla gittikleri Amutka Jandarma Karakolu’nda da sıcak bir şekilde karşılandı. Karakol Komutanı tarafından bölge ile ilgili bilgi verilen gezginlere, kavrulmuş badem ikram edildi.

ETİKETLER: