SON TV

Şemsiye ile Heron önlemi aldılar

Çekilen ilk PKK’lı grubu görüntülemek için Kuzey Irak’a giden gazeteciler, buradan örgütün görevlendirdiği ‘Sinan’, ‘Şahan’, ‘Umut’, ‘Harun’ ve ‘Bahtiyar’ kod adlı PKK’lılar tarfından otomobillerle Duhok’tan alınarak 2 saatlik bir yolculuk ardından Metina Dağı’nın giriş kısmına getirildi.

Şemsiye ile Heron önlemi aldılar

Burada örgütün arazi koşullarına uygun araçlarına bindirilen gazeteciler, derin vadiler ,sarp, kayalık ve ormanlık alanlardan geçirilerek kendileri için hazırlanan bölgeye götürüldü. Türkiye sınırına yakın olan Metina Dağı’nın alt kesiminde küçük ve büyük çadırlardan gazeteciler için bir kamp oluşturuldu.

Van’ın kırsal kesiminden yola çıkıp, sabah erken saatlerde Metina Dağı’ndan tek sıra halinde aşağıya inen sırtlarında, Kalaşnikofların yanı sıra, Kannas, bomba atarlar, M-16 ve kütüklüklerinde el bombaları bulunan PKK’lıların her birinin elinde bulunan şemsiyelerler ise dikkat çekti. Askeri kamuflaj deseninde olan ve Heronlar geçtiği için PKK’lıların oldukları yerde durarak açtığı şemsiyeleri yanlarında bir an bile ayırmadığı görüldü.

ETİKETLER: