SON TV

Twitter üzerinden büyük ‘Gezi Parkı’ provokasyonu

Taksim 'Gezi Parkı' protestolarını daha şiddetli hale getirmek isteyenlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları yayınlar dikkat çekti. Taksim'deki Gezi Parkı'nın protestosu bahanesiyle ortalığı karıştırmak isteyenler polise inanılmaz bir iftira attı. Sanatçı Mehmet Ali Alabora da attığı provakatif tiwette asıl meselelerinin Gezi Parkı olmadığını adeta itiraf etti.

Twitter üzerinden büyük ‘Gezi Parkı’ provokasyonu

Özellikle twitter üzerinden göstericilerin müdahaleler sırasında hayatını kaybettiği, polis panzeri altında ezildiği iddiaları yayılıyor. Twitterda polisi içine uyuşturucu koyduğu suları vatandaşlara dağıtarak önce uyuttuğu, sonra göz altına aldığı iddia edildi. İstanbul Emniyeti grupları provoke etmeye çalışan ve yalan hebr yayan kişilerin peşinde düştü. Stadyumlarda yan yana gelemeyen futbol taraftarlarını Gezi Parkı protestosu buluşturdu.

Sosyal medyada belirli gruplarca servis edilen provokatif paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. Paylaşılan fotoğrafa göre polisin panzerle bir adamın üstünden geçtiği ve öldürüldüğü iddia edildi.

Fotoğrafın orjinali provokasyonun farkına varan vatandaşlar tarafından sosyal medyaya yüklendi.

Hürriyet yazarından büyük provokasyon

Taksim Gezi Parkı üzerinden yürütülen “kirli oyun”da özellikle Doğan Medya Grubu çalışanlarının aktif rol oynaması kafaları karıştırıyor.

İşte Hürriyet yazarı Melis Alphan…

Alphan Twitter’dan İngilizce olarak, “Yardım edin, dünyaya duyurun, İstanbul yanıyor” diye yazdı. Daha da önemlisi Alphan New York Times, AFP, BBC’ye ülkesi aleyhinde “muhbirlik” yaptı.

MEHMET ALİ ALABORA’DAN ŞOKE EDEN TWEET

Gezi Parkı eyleminin öncülerinden olan oyuncu Mehmet Ali Alabora Twitter’dan adeta itiraf niteliğinde bir tweet paylaştı. Alabora asıl dertlerinin Gezi Parkı olmadığını, daha farklı amaçları olduğunu itiraf etti.

İŞTE O TWEET:

İŞTE DARBE PROVASININ KANITI

Taksim’den “darbe provası”nın nasıl sinsice devreye sokulduğunu, masum insanların ortadaki kirli oyunun nasıl farkında olmadıklarını, polisin de orantısız şiddetiyle bu kirli emele nasıl hizmet ettiğini görmek istiyorsanız şu tweet’leri okuyun:

TWİTTER’DA BİR PROVOKASYON KANITI DAHA

Boğaz Köprüsü’nde geçtiğimiz yıllarda yapılan Avrasya Maratonu sırasında çekilen bir fotoğraf eylem fotoğrafı gibi göstererek twitter üzerinden sanki bugün çekilmiş gibi yayılıyor.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM PROVOKATİF TWEETLER ATMAYA DEVAM EDİYOR

Ünlü isimler medya üzerinden yazdıkları mesajlarla halkı galeyana getirmeye devam ediyor. Gazeteci Tufan Türenç, “Başbakan topçu kışlasının kent müzesi de AVM de olabileceğini söylüyor. Ne olursa olsun halk Topcu kışlası yapılmamasını istiyor. Halk Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalması için direniyor. Başbakan bunu anlamazlıktan geliyor” tweetini atarken, oyuncu Ahmet Kural twitter sayfasına “Vali şu ana kadar Gezi Parkı’nda kötü bir durum yok dedi. Ölü ve yaralı sayısını yeterli bulmuyorlar demek ki” diye yazdı.