SON TV

PKK’da iç infaz!

PKK, çözüm sürecinde ateşkes ilan edip silahlı unsurlarını Türkiye sınırları dışına çıkarırken örgüt içindeki kimi gruplar, örgüt içi infazları propagandayla gizlemeye çalışıyor. Örgüt yönetimi; infazları, öldürülen militanların ailelerinden de saklama gayreti içinde.

PKK’da iç infaz!

ÖZEL HABER – İmralı’daki PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın talimatıyla örgüt, çözüm sürecinde ateşkes ilan edip silahlı unsurlarını Türkiye sınırları dışına çıkarırken örgüt içindeki kimi gruplar, örgüt içi infazları propagandayla gizlemeye çalışıyor. Örgüt yönetimi; infazları, öldürülen militanların ailelerinden de saklama gayreti içinde.

SON.TV’nin istihbarat kaynaklarından edindiği bilgilere göre örgüt, kendi içindeki infazları, tabanına “Yoldaşlarımız şehit düştü,” diyerek provokatif sloganlarla yansıtıyor. PKK/KCK’nın silahlı birimi HPG’nin internet sitesinde geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yer aldı. “Üç Yiğit Kahraman Yoldaşımız İhanet Sonucu Şehit Düşmüştür” başlıklı ve altında “HPG Ana Karargâh Komutanlığı” imzası bulunan 20 Haziran 2013 tarihli açıklamada, Kürtler arasında ve PKK örgütünde yaşanmış ihanetlerden uzun uzadıya bahsedildikten sonra; “İç ve dış ihanet değişik dönemlerde hareketimize zarar vermeye çalışmıştır. 2010 yılında görevde bulunan üç yoldaşımız ihanetle kendini beslemiş olan ve içimize sızan Server (Star Cemil) adlı unsur tarafından vurularak şahadete ulaşmıştır. HPG olarak bu ihanetin hesabını soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır” denildi. 

HPG’nin açıklamasında, öldürülen üç örgüt mensubunun; Nevzat Erdal kod adlı Cemil Atabay, Deniz Bradost kod adlı Ekrem Aksoy ve Fırat Amed kod adlı İsmail Uzunboy olduğu belirtildi. HPG sitesinden duyurulan bu açıklamanın, daha sonra örgüte ait Fırat Haber Ajansı, Sterk TV, Nuçe TV ile örgütün bazı internet sitelerinde de yayınlandığı görüldü.

Ancak olayın HPG açıklamasında ilan edildiği gibi olmadığı istihbarat birimlerinin araştırmaları üzerine anlaşıldı. Konu hakkında örgüte yakın bir kaynağın verdiği bilgilere göre, olaylar örgüt içi infaz. Cinayetler, HPG’nin iddia ettiği gibi örgüte sızan bir ‘hain’ tarafından değil, bizzat örgüt yönetiminin görevlendirdiği bir infaz ekibince gerçekleştirildi. 

AİLELERİ SORUNCA TELAŞLANDILAR

Edinilen bilgilere göre, Nevzat Erdal kod adlı Cemil Atabay (1983 Van/Muradiye doğumlu) 2006 yılında, Deniz Bradost kod adlı Ekrem Aksoy (1987 Mardin/Midyat doğumlu) 2007 yılında, Fırat Amed kod adlı İsmail Uzunboy ise (1983 Diyarbakır doğumlu) 2005 yılında, PKK/KCK şehir birimleri tarafından Kuzey Irak alanındaki kamplara gönderildiler. Bu üç genç orada tanıştılar. Düşünceleri terör örgütünün ideolojisi ile uyuşmayan bu gençler 2007 yılında örgütten kaçmaya karar verdiler. Ancak kaçış sırasında yakalandılar. HPG Sorumlusu Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in talimatıyla Zap Kampı yakınlarındaki bir mağaraya kapatılıp, örgüt militanlarınca günlerce işkence edildikten sonra kurşuna dizilip öldürüldüler. Birçok örgüt üyesinin başına geldiği gibi infaz edilip ‘faili meçhul’ olur ve örgüt tarafından unutuldular.

Bu arada çocuklarından uzun süre haber alamayan Atabay, Aksoy ve Uzunboy aileleri, BDP yetkilileri ve PKK/KCK’nın kent merkezlerindeki sorumluları ile görüşerek, çocuklarının akıbeti hakkında kendilerine bilgi verilmesini istediler. Bir süre çeşitli gerekçeler öne sürerek aileleri oyalamaya çalışan örgüt mensupları, durumu örgütün Kandil’deki merkezine ilettiler. Örgüt yönetimi, çözüm sürecinde ‘Çatışmada şehit düştü’ gibi gerekçelerin inandırıcı olmayacağını düşünmüş olacak ki, bu kez cinayet sorumlusunun ‘örgüte sızan Server adlı bir hain’ olduğunu duyurdu. 

Üç genç 2007 yılında Zap Kampı civarındaki bir mağarada öldürülmüştü. Ancak örgütün açıklamasında, ‘Mart 2010 Medya Savunma Alanları’ şeklinde yanlış zaman verilmesi, olay yerinin net olarak yazılmaması, katil olarak gösterilen ‘Server (Star Cemil)’ adlı kişinin kim olduğu hakkında bir bilginin verilmemesi ve en önemlisi cinayetin, olayın hemen ardından değil, ailelerin çocuklarının akıbetini sorması üzerine duyurulması dikkat çekti.

Örgüte yakın kaynağa göre, PKK/KCK yöneticilerinden Dr.Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, bir örgüt yetkilisine; “Bu üç ailenin ikna olması için bir yazı hazırlayıp bize gönderin. Kayadan düştüler şeklinde olmasın. Özellikle ihanete vurgu yapın. Server isimli içimize sızdırılmış Güneyli bir Kürt haini yaptı deyin. Olay böyle yansıtılsın. Basına da verilecek, ona göre dil ve üsluba dikkat edin” talimatını verdi. HPG sitesinde yayınlanan metin de bu çerçevede yayınlandı.