SON TV

Ünlü profesör Akşit cinsiyet değişimine ne yanıt verdi?

Ünlü İslam Hukuku Profesörü Cevat Akşit, önceki gece katıldığı sahur programında, transseksüellik, homoseksüellik ve lezbiyenlik üzerine çok tartışılacak sözler etti.

Ünlü profesör Akşit cinsiyet değişimine ne yanıt verdi?
  • Medya
  • 27 Temmuz 2013 11:11

Önceki gece Kanal 7’de yayınlanan Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti isimli programa konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit, ismini vermek istemeyen çift cinsiyetli (transseksüel) bir kadının sorusuna verdiği yanıt çok konuşulacak. Kadının cinsiyetini, “Bundan sonra sürekli erkek kalmak koşuluyla” değiştirebileceğini söyleyen Prof. Akşit, homoseksüelliği ve lezbiyenliği ise “Memleketi batıran sebepler” arasında saydı.

Programın sonlarına doğru bir kadın, “Ben kadınım fakat transseksüel teşhisi koydular bana. Şimdi ben erkek olmak istiyorum. Cinsiyet değiştirebilir miyim? Din bunun sınırını nerede çiziyor” sorusunu sordu.

İşte Prof. Akşit’in bu soruya yanıtı şöyle oldu:

Homoseksüeller ve lezbiyenler tedavi edilmelidir

“Kitaplarda var; hünsa deniyor buna. Bir erkeğin homoseksüellik yapması lanet sebebidir. Lut kavmi yerin dibine batmıştır. Onlar da memleketleri batırma sebebidir. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Devlet de bunlara tedbir alacak, tedavi edecek, ne yapacaksa yapacak. AB’de kanun çıktı şimdi. Bizim dinimizde böyle bir şey olamaz şimdi. Homoseksüellik yok, lezbiyenlik yok”

O kadın erkek olabilir

“O hünsa (çift cinsiyetli) olan kimse içinde erkek uzvu var ama gizli. Tamam erkek olsun bir şey demiyoruz. Ama hep erkek olarak kalsın.”

ETİKETLER: