SON TV

Çılgın kuryenin son 120 saati

Hollandalı gurbetçi genç Türkiye'de ölü bulundu...

Çılgın kuryenin son 120 saati
  • Yaşam
  • 05 Ağustos 2013 8:14

Hollandalı gurbetçi Zuhuri Şahin “Kiraz işi yapıyorum” diyerek geldiği Türkiye’de ölü bulundu. Babası “Uyuşturucu kuryeliği yapıyordu” dedi. SABAH, Şahin’in İstanbul’da lüks içinde geçen son 120 saatinde olanları araştırdı.

SABAH, bir uyuşturucu kuryesinin, Amsterdam-İstanbul hattında gizemli bir cinayetle son bulan film gibi öyküsünü gündeme getiriyor. Emniyet, Zuhuri Şahin’in; Amsterdam-İstanbul- Münih hattında kuryelik yaptığı ileri sürülen ABD’li maktul Sarai Sierra’nın hikâyesine benzeyen öyküsünün bilinmeyenlerini titiz bir araştırma sonucu aydınlattı. Sierra, 15 Ocak 2013’te İstanbul’dan önce Amsterdam’a, ertesi gün de Münih’e gitmiş ve 19 Ocak’ta Türkiye’ye döndükten sonra 21 Ocak’ta ortadan kaybolmuştu. Ziya Tasalı tarafından öldürüldüğü belirlenen Sarai Sierra’nın cesedi 2 Şubat’ta da Sarayburnu’ndaki surlarda bulunmuştu. Hollanda’da babası Emrah Şahin ile birlikte yaşayan Zuhuri ise bir teslimat için geldiği Türkiye’de sırra kadem bastı. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine çalışmalara başlayan polis öldürüldükten sonra ormana atılan Şahin’in cesedine ulaştı. Polis, genç kuryenin Türkiye’deki 120 saatini incelemeye aldı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü’nün ulaştığı belgelere göre olay şöyle gelişti: Zuhuri Şahin, 28 Haziran’da arkadaşı Mustafa Ak’la Amsterdam’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldi. Bazı yakınlarına Türkiye’ye tatil için, bazı yakınlarına da ‘kiraz ticareti’ işi için gittiğini söyledi. Emniyet’in tespitlerine göre Zuhuri Şahin teslimat için geldiği İstanbul’da hayatının son günlerini lüks içinde geçirdi. Son model lüks araçlarla gezdi, ünlü eğlence mekânlarında eğlendi. Boğaz manzaralı lüks bir otelde Hollandalı sevgilisi Bianca De Graaf ile konakladı. Graaf sonra Amsterdam’a döndü. Birkaç gün sonra kendisi de Amsterdam’a dönecekti. Ancak teslimat gerçekleşmedi. Kurye Zuhuri Şahin öldürüldü ve cesedi Beşiktaş’ta bir ormanlık alana bırakıldı. Polis, Şahin’in katillerini arıyor.

BABA, TELEFONLARI VERDİ

Zuhuri Şahin’in Türkiye’de görüştüğü ve ‘kiraz işi’ için borç aldığı Temel K. Zuhuri Şahin’e ulaşmaya çalıştı, ancak ulaşamadı. Bunun üzerine Zuhuri Şahin’in Amsterdam’daki babasını arayıp, Zuhuri’den haber alınamadığını söyledi. Babası ilk uçakla İstanbul’a geldi. Savcılığa ve polise giderek oğlunun kayıp olduğu ihbarında bulundu. Önce oğlunun ‘kiraz işi için’ Türkiye’de olduğunu söyleyen baba, oğlunun kaybolduğunu anlayınca gerçeği polise anlattı. Zuhuri Şahin’in soru işaretleriyle dolu Türkiye ziyaretinin gizemi, baba Emrah Şahin’in polise verdiği ifadeyle çözüldü. İlk ifadesinde oğlunun ‘kiraz işi için’ Türkiye geldiğini söyleyen baba, oğlunun hayatının tehlikede olduğunu anlayınca tüm bildiklerini paylaştı. Zuhuri Şahin’in Hollanda’daki uyuşturucu bağlantılarını anlattı ve bazı irtibat numaraları verdi. Baba, “Oğlum bir transport,” dedi. Yani Zuhuri Şahin yurtiçinden yurtdışına uyuşturucu madde taşıyan bir kurye idi. Baba Emrah Şahin, oğlunun, kuryeliğini yaptığı uyuşturucu maddenin değerinin bir milyon iki yüz bin TL ya da Euro değerinde olduğunu da söyledi. Babanın ikinci ifadesiyle soruşturmanın seyri değişti. Şimdi maktulün İstanbul’daki 120 saatini inceleyerek katilin ya da katillerin izini bulmaya çalışıyor.