SON TV

Ekşi Sözlük’ün sahibi Sedat Kapanoğlu’na ‘derini yüzerim’ tehdidi

Sosyal medya üzerinden 'Derini yüzer köpeklere yediririm' tehdidi alan Ekşi Sözlük'ün sahibi Sedat Kapanoğlu savcılığa başvurdu.

Ekşi Sözlük’ün sahibi Sedat Kapanoğlu’na ‘derini yüzerim’ tehdidi

Ekşi Sözlük’ün sahibi Sedat Kapanoğlu tehdit edildiğini belirterek savcılığa başvurdu. Avukatı aracılığı ile şikayet dilekçesi veren Kapanoğlu, “Senin derini yüzüp köpeklere yediririm” diyen M. T. ve yine kendisine yönelik tehdit içerikle mesajlar yazan iki kişiyi savcıya şikayet etti.
Kapanoğlu tarafından verilen dilekçede bir internet haber sitesi tarafından sahibi olduğu internet sitesi hakkında kampanya başlatıldığı ifade etti. Sahibi olduğu sitede Hz. Muhammed’e hakaret edildiği gerekçesiyle aleyhine bu kampanyanın başlatıldığını belirtti. Kapanoğlu, yaptığı açıklama ile sitesinde Hz. Muhammed’e hakaret edildiği iddialarının asılsız olduğunu kaydetmesine rağmen ağır eleştirilerin sürdüğünü hatırlatarak, “Bu açıklamamızın altına yazılan yorumlarda da ağır hakaretlere ve tehditlere maruz kaldık” dedi.

‘Derini yüzer köpeklere yediririm’

M. T. isimli bir Facebook kullanıcısının kendisi için, “Sizi peygamberime kurban eder, derini yüzer köpeklere yediririm” tehdidinde bulunduğunu, ayrıca iki kişinin daha kendisine yönelik ağır tehditler savurduğunu hatırlatan Kapanoğlu, üç kişi hakkında da soruşturma başlatılmasını istedi.

Üç kişiyi şikayet etti

Aldığı tehdit ve hakaret içerikli mesajları savcılığa teslim eden Kapanoğlu, derisini yüzmekle tehdit eden M. T. ve diğer iki şüpheli hakkında tehdit ve hakaretten soruşturma başlatılarak haklarında kamu davası açılmasını istedi.

ETİKETLER: