SON TV

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk: Şam’daki olay ikinci Halepçe’dir

Suriye'de dün gece yaşanan kimyasal saldırıyı dünyaya duyuran Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, vahşet görüntülerini Twitter takipçilerinden özür dileyerek yayına verdi.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk: Şam’daki olay ikinci Halepçe’dir
  • Medya
  • 21 Ağustos 2013 12:11

ÖZEL İÇERİK – Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ın muhaliflere yönelik kimyasal saldırısını yayınladığı fotoğraflar ve video ile dünyaya duyuran Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Twitter hesabında katliamı “Yeni bir Halepçe” olarak niteledi.

İlk gelen bilgilere göre 600 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 bin 500’de fazla kişinin de yaralandığı katliamı haber yapan A.A.’nın Genel Müdürü Kemal Öztürk, görüntüleri verdikleri için abonelerinden özür diledi.

Üst üste 5 tweet attı

Resmi Twitter hesabından katliamla ilgili 5 ayrı tweet atan Öztürk, insanlık dışı bu görüntüleri yayına sokarken zorlandıklarını, “Şam’da kimyasal sillah saldırısındaki görüntüleri nasıl vereceğiz bilmiyoruz” tweetiyle anlattı.

Kemal Öztürk: “Yeni bir Halepçe vakası yaşanıyor. Şam’da kimyasal silah kullandı Esed. Yüzlerce ölü var.”

Kemal Öztürk: “Şam’da kimyasal silah saldırısındaki görüntüleri nasıl vereceğiz bilmiyoruz.”

Kemal Öztürk: “Şam’da kimyasal silah kullanımıda ölü sayısı daha çok olabilir zira uçak ve füzeler gece 02.00 de bölgeyi vurdu. Çoğu insan uyuyordu.”

Kemal Öztürk: “İşte Suriye’deki katliamdan ilk görüntüler. Özür dileyerek yayınlıyoruz.”
.

.
.

.

.

ETİKETLER: