SON TV

R4BİA için marka başvurusu

Mısır'da darbenin ardından direnişin sembolü olan ve tüm dünyaya yayılan R4BİA işareti marka oluyor.

R4BİA için marka başvurusu

Mısır’da 3 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbeye karşı direnişin merkezi haline gelen Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’nda ortaya çıkan, Türkiye’de ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın selamı ile gündeme yerleşen “R4BIA işareti” için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) 7 marka başvurusu yapıldı.

Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’nda yaklaşık 2 ay önce ortaya çıkan ve 4 parmakla yapılan R4BIA işaretinin Türkiye’nin gündemine oturması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Ağustos’ta Bursa’nın Yıldırım ilçesinde düzenlenen bir törende bu işareti kullanmasıyla oldu.

R4BIA’yı ürünlerine yansıtmak isteyen bazı girişimciler de TPE’nin yolunu tuttu. Markalarını Türkiye’de tescil ettirmek isteyenlerin başvurularını yapmak zorunda oldukları enstitüye ilk R4BIA ibareli marka başvuruları 19 Ağustos’ta yapıldı.

Biri et-balık, süt ve pastacılık ile şekerlemeler sınıflarında, diğeri ise reklam, danışmanlık ve perakende alanlarında olan bu ilk başvuruların ardından, TPE’nin kapısı iplikten ilaca radyodan mobilyaya toplam 7 adet R4BIA marka başvurusu için çalındı.

ETİKETLER: