SON TV

TEKNOSA’da etek altı görüntü skandalı

Teknoloji ürünleri mağazası TEKNOSA’nın İstanbul Ortaklar Şubesi’nde kimi kadın müşterilerin etek altı görüntülerinin kaydedildiği anlaşıldı.

TEKNOSA’da etek altı görüntü skandalı

Semih BİŞKİN Skandal, mağazadan satılan bir bilgisayarda bu tür görüntülere rastlanmasıyla ortaya çıktı.

Teknoloji ürünleri satan popüler mağazalar zinciri TEKNOSA’nın Mecidiyeköy Ortaklar Şubesi’nde akıllara durgunluk veren bir gizli kamera kaydı skandalı yaşandı. Skandal, bir müşterinin, mağazadan satın aldığı Samsung NP-R580 model laptop bilgisayarın hard diskinde kadın müşterilerin etek altı görüntülerinin bulunduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı.

Eve gidip bilgisayarı açtığında mağazaya gelen müşterilerin etek altı görüntüleriyle karşılaşan Tayfun G. şok oldu ve olayı eniştesi Nahittin T.’ye açtı. Bunun üzerine Nahittin T., Tayfun G. ve Hasan Ö. ile birlikte bilgisayarı aldıkları TEKNOSA mağazasına giderek durumu anlattı. Mağaza yetkilileri de, ürünün teşhir ürünü olduğunu, görüntülerin kim tarafından çekildiğini bilmediklerini ama şayet bilgisayarı verirlerse bilgisayar üzerinde yapılacak teknik inceleme sonucunda bunu tespit edebileceklerini söylediler. Müşteriler bilgisayarı vermeye yanaşmayınca haklarında şantaja teşebbüsten savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

SANIKLAR BERAAT ETTİ

Mahkeme, üç sanık hakkında dava açtı. Sanıklar, şantaj maksadıyla hareket etmediklerini savundular ve bilgisayarı TEKNOSA mağazası yöneticilerine, delillerin ortadan kaldırılacağını düşündükleri için vermediklerini söylediler.

Mağaza yöneticileri ise, şüphelilerin kendilerinden doğrudan para istemedikleri, ama bilgisayarın teslim edilmemesini şantaj olarak yorumladıklarını belirtiler. Mahkeme yargılama sonucunda üç şüpheli hakkında suç işleme kasıtları olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.
Bu arada TEKNOSA içinde teşhir ürüne kimin gizli kamera yerleştirip, kimi kadın müşterilerin etek altı görüntülerini kimin çektiği aydınlatılamadı. Yani olayın asıl skandal boyutu karanlıkta kaldı.

NOT: Bu haber kaynak gösterilse dahi, aktif link verilmeden kullanılamaz…

ETİKETLER: