SON TV

Münevver’in eşyaları yanına gömülecek

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, eşyaları ile birlikte Adalet Sarayın'dan çıkışta basın açıklaması yaptı

Münevver’in eşyaları yanına gömülecek

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, ölüm anında Karabulut’un üzerinde bulunan ve delil değeri taşımayan özel eşyalarının, temizlendikten sonra mezarına ya da mezarının hemen yanına gömüleceğini açıkladı.

Bahçeşehir’de öldürüldükten sonra cesedi parçalara ayrılan Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, merhum Karabulut’un eşyaları ile birlikte Çağlayan’da bulunan Adalet Sarayın’dan çıkışta basın açıklaması yaptı.

Ceza yargılamasının sonuçlandığını ve büyük cezalar verildiğini belirten avukat Epözdemir, “Akabinde suç delili olmayan ve mal varlığı itibarı ile değer ihtiva eden maktuleye ait eşyaların teslimi noktasında mahkemece bize çağrı yapıldı. Müvekillerin yaşadığı travmatik ve psikolojik süreç ve hezeyanlar nedeniyle onlar gelemediler. Gelmeleri çok makul ve uygun davranış da olmazdı.” dedi.

Bu nedenle aileden aldıkları vekaletname ile eşyaları teslim almak için adliyeye başvurduklarını belirten Epözdemir, “Maktulenin böylesine hunharca ve vahşice cinayetin işlendiği anda üzerinde bulunan kıyafetlerini çizmesini bütün üzerindeki kıyafetlerini keza günlüğünü, kartvizitlerini teslim aldık.” diye konuştu.

Bundan sonrasında ailenin acısının kat be kat katlandığını belirten avukat Epözdemir, “Çok kolay değil. Son derece hunharca ve vahşice bir cinayet. Dolayısıyla sonrasında aile ile yaptığımız fikir alışverİşinde bunları kendilerine teslim etmeme noktasında görüşbirliğine vardık. Sadece yazılı metaryeller varsa günlük ve kartvizitleri ailesine teslim edeceğiz. Bunların dışında kalan üzerindeki kıyafetleri, çantasını, çizmelerini hepsini ortak bir kararla imha edeceğiz ya da naaşına yakın bir yere gömeceğiz. Bu konuda aileden yetki aldık.” dedi. Özel eşyalarının Karabulut’un mezarına gömmelerinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Epözdemir, “Kendileriyle görüştük. Böylesinin daha sağlıklı ve makul olabileceği kanaatindeyiz.” ifadesini kullandı.

Cinayetin işlenmesinin ardından 4.5 yıllık süreçte ciddi bir hukuki mücadele içinde yer aldıklarını anlatan Epözdemir, “Her şeye rağmen dik durmaya çalıştık. Sanıklar çok ağır cezalar aldılar. Nihayetinde bugünde sürecin son halkasıydı. Gelip maktuleye ait olan ve manevi mirası olarakta addedilebilecek eşyaları teslim aldık. Bugün aileyle yapacağımız fikir alışverişi sonrasında naaşaına yakın bir yere gömeceğiz yada bir şekilde imha edeceğiz. Yazılı materyalleri kendilerine teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.