SON TV

Ameliyatsız ağrı tedavisi: Proloterapi

FTR Uzmanı Dr. Nadir Hansu, eklem, kas ve tendon ağrılarının tedavisinde ameliyatsız ve yan etkisiz iyileşme sağlayan Proloterapi tekniğini SON.TV için anlattı.

Ameliyatsız ağrı tedavisi: Proloterapi

FTR Uzmanı Dr. Nadir Hansu, eklem, kas ve tendon ağrılarının tedavisinde ameliyatsız ve yan etkisiz iyileşme sağlayan Proloterapi tekniğini SON.TV için anlattı.

Proloterapi tekniğinin ameliyatsız ağrı tedavisinde günümüzde en sık kullanılan ve en etkili yöntemlerden birisi olduğunu belirten Konya Özel Selçuklu Hastanesi FTR Uzmanı Dr. Nadir Hansu, Sağlık Bakanlığının da Proloterapi seanslarını desteklediğini ve Proloterapi’nin yaygınlaştırılmasına çalıştığını vurguladı.

Kıkırdaklar yenileniyor

Proloterapi; Proliferatif olarak adlandırılan hücre ve doku yenileyici ve irritan solisyonların vücuda enjekte edilmesi esasına dayanır. Enjeksiyonlar, genellikle zedelenmiş, aşınmış, güçleri azalmış tendon ve eklemlere yapılır. Enjekte edilen Proliferatif maddeler eklemde, tendonların kaslarla birleşme noktalarında ve tendonların kemiğe yapışma yerlerinde, mikropsuz inflamatuar bir süreç başlatır. Bu süreçle birlikte vücutta iyileşmeyi sağlayan mekanizmalar aktive edilir. Bağ doku ve kıkırdaklarda yenilenme meydana gelir. Bunu takiben eklem, tendon ve kas ağrıları da kaybolur.

Eklem ağrılarında Proloterapi gerekebilir

Dr. Hansu, ameliyatla tam iyileşme sağlanamayan hastalıklarda bile yüz güldürücü sonuçlar elde ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Proloterapi ile fayda gören ve yüz güldürücü sonuçlar aldığımız hastalıklardan bazıları; Vücudun herhangi bir yerindeki yırtılmış ya da hasar görmüş bağ dokular ve eklem ağrıları, bel fıtığı, diz burkulma veya zorlanması. diz çapraz bağ yaralanmaları. Boyundan kaynaklanan baş ağrıları, boyun sırt ve bel ağrısı, kaburga kırıkları ağrısı, eklemler veya omurga cerrahisi sonrasında devam eden ağrılar, omuz ağrıları ve tendon zedelenmeleri gibi hastalıkları sıralayabiliriz.

Proloterapi; cerrahisi yapılamayan kronik ağrı için kalıcı bir tedavi yöntemidir. Diz, kalça, bel protezi veya boyun fıtığı ameliyatı önerilen yüzlerce hastamızı tedavi ettik. Proloterapinin yan etkileri diğer enjeksiyon yöntemlerinden pek farklı değildir. Oldukça basit ve güvenilir bir tedavi yöntemi olan Proloterapi ameliyata gerek kalmadan kronik ağrıları ve nedenlerini tedavi eder.

4 seansta tedavi mümkün

Enjeksiyonların süresi ise 20-30 dakika sürebilir. Normal şartlarda klinikten yaklaşık en fazla 3-4 saat içinde ayrılabilirsiniz. Ortalama 4 seans uygulanmaktadır. İlerlemiş vakalarda 6-8 seansa çıkarken erken vakalarda 1-2 seans yeterli olmaktadır. Seanslar genellikle 3 haftada bir tekrarlanmaktadır. Bir hafta önce ve sonra uygulanabilen durumlarda mevcuttur.

Sabırlı olunduğunda ve hasta – doktor işbirliği en yüksek seviyelerde olduğu zaman tedavide başarı oranı %80-90’a çıkması mümkün.