SON TV

Dünyanın en uzun adamı evlendi

Rekortmen dev adam Sultan Kösen hayatının aşkı Merve Dibo ile dillere destan düğünle evlendi ama Suriyeli gelinin evrakları eksik geldiği için nikâh ertelendi

Dünyanın en uzun adamı evlendi

Rekortmen “dev adam” Sultan Kösen hayatının aşkı Merve Dibo ile dillere destan düğünle evlendi ama Suriyeli gelinin evrakları eksik geldiği için nikâh ertelendi

2 metre 51 santimetrelik boyuyla “Dünyanın en uzun adamı” olarak Guinness Rekorları Kitabı’nda yer alan Sultan Kösen sonunda hayatının aşkına kavuştu. Görkemli düğünden bir gün önce Suriyeli gelin Merve Dibo için Mardin Derik’teki Dede Mezrası’nda, Kösen ailesinin baba evinde kına gecesi düzenlendi.

Genç kızın ellerine kınalar yakıldı, halaylar çekildi. Ancak düğün öncesi Suriye’den gelen haber genç çifti üzdü: Çiftin resmi nikâhı, düğün töreninde kıyılacak hatta dev damadın nikâh şahidi İçişleri Bakanı Muammer Güler olacaktı. Fakat Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan gelin Merve Dibo’nun evrakları eksik gelince, resmi nikâh için izin verilmedi. Durum böyle olunca cumartesi günü Mardin’de olan Bakan Güler, ziyaretlerini gerçekleştirip, düğün törenini beklemeden şehirden ayrıldı.

Sultan Kösen’in menajeri Gürkan Vural “Gelin Suriyeli. Dolayısıyla nikâh işlemleri sırasında Şam Nüfus Müdürlüğü’nden Merve Dibo’nun Suriye’de evli olup olmadığı bilgilerin de yer aldığı kimlik bilgilerinin Türkiye’ye gönderilmesi gerekiyordu. Aynı zamanda bu evrakların Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanması gerekiyordu” dedi. “Evraklar gönderilmiş ama mühürlenmemiş” diyen Vural “Bu nedenle resmi nikâh için işlemler tamamlanamadı” diye açıkladı. Nikâhın düğün sonrasına kalması Sultan Kösen’i de üzse de çift, hayatlarının en mutlu gününe nikah gölgesinin düşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Damat havaya atılamadı

Dev damat Sultan Kösen, düğün sabahı erkenden Derik Dede Mezrası’ndaki baba evinden çıkıp, düğünün yapılacağı Kızıltepe’ye geldi. Arabaya bile sığmayan damat, damat tıraşı için yıllardır tıraşını yaptırdığı Selçuk Kuaför’e geldi. Kösen’in bir yandan tıraşı tamamlanırken diğer yandan da Mardin gelenekleri uygulandı; halaylar çekildi.

Adetlere göre damat tıraşından sonra damadın kucaklanarak havaya fırlatılması gerekiyordu ama damat 2 metre 51 santimetre boyunda olunca, bu adet yerine getirilemedi. Diğer yandan Suriyeli gelin Merve Dibo’nun kuaförde heyecan içindeki hazırlıkları da sürüyordu. Saçları yapılan gelin, her cümlesinde Sultan’a olan aşkını dile getiriyordu. “Ben onun boyuna değil yüzüne âşık oldum” diyen Dibo çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Çift hazırlıklar tamamlanınca Büyük Mardin Oteli’nde bir araya geldi. Akşam saat 18.00’de başlayan düğüne Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bölgenin aşiret liderleri, siyasetçiler ve 3 bine yakın davetli katıldı. İngiltere’den Guinness yetkililerini de düğünde hazır bulundu. Kösen, hayatının kadını olduğunu söylediği gelin Merve Dibo’yu gelinliklerle karşısında görünce “Peri kızı gibi olmuşsun” dedi. Düğünde çift ve yakınları bol bol halay çekti.