SON TV

El attığı her şeyi kazanıyor

Bütün yatırımları 'isabetli' olan Prens El Talal, son olarak Twitter'dan 600 milyon dolar kazandı

El attığı her şeyi kazanıyor

Suudi Arabistanlı Kingdom Holding Başkanı Prens El Velid Bin Talal, servetinin yanında yaptığı ‘isabetli’ yatırımlarla da gündem oluyor.

Daha önce Citibank yatırımı ve diğer Amerikan şirketlere olan ortaklıklarıyla gündeme gelen Prens El- Velid Bin Talal, yaptığı yatırımlarla Amerikan Time Dergisi tarafından Araplar’ın Warren Buffet’ı lakabı ile anılmıştı. Prens’in her yatırımının kazanca dönüşmesi ve Amerika şirketlerine ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmıyor. Prens, özellikle bu bölgelerde yaptığı yatırımlarda hep kazançlı çıkıyor.

YÜZDE 200 DEĞER KAZANDI

Prens’in son kazancı da yine gündem oldu. Prens El Velid Bin Talal’ın geçen perşembe Twitter hisselerinin borsada işlem görmeye başlamasının ardından yaklaşık 600 milyon dolarlık kâr elde ettiği bildirildi. Bölgenin en zengin işadamları listesinde ilk sıralarda yer alan Prens’e ait Kingdom Holding’in açıklamasında, Twitter’a yaptıkları yatırımın işleme başlanılan ilk günde yüzde 200 değer kazandığı ifade edildi. Prens El Velid ve Kingdom Holding’in 2011’de sosyal medya ağı Twitter’a 300 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve o zaman için yüzde 3’ün üzerinde değere sahip olduğu kaydedildi. O zamanki değer ve yüzde 200’lük artış göz önünde bulundurulduğunda toplam yatırımlarının şu an 900 milyon dolara ulaştığı vurgulandı. Milyarder Prens’in 21st Century Fox ve Rotana gibi farklı medya kuruluşlarında da hissesi bulunuyor. Twitter hisseleri, New York borsasında 45 doların üzerinde işlem görmeye başlamış ve yoğun talep üzerine kısa zamanda 50 dolar sınırını aşmıştı.

ARAPLAR’IN BUFFET’I

Prens El Velid Bin Talal, 21.3 milyar dolarlık servetiyle Arap dünyasının en zengin ismi. 1955 doğumlu işadamı, Citigroup’un en büyük bireysel ortağı. Prens; General Motors, Time Warner, Apple, MCI, Motorola, News Corporation, Twitter gibi önde gelen Amerikan şirketlerine de büyük yatırımlar yaptı. Suudi Prens, 1.23 milyar dolara Cidde’de dünyanın en büyük kulesini yaptırıyor. El Velid Bin Talal, Amerikan Time Dergisi tarafından Araplar’ın Warren Buffet’ı olarak tanıtılıyor.

ÇALIŞANLARI İHYA ETTİ

Twitter’ın halka arzı yüzlerce insanı da zengin etti. Piyasa araştırmaları ve analizleri yapan PrivCo şirketi, Twitter’ın halka arzının bin 600 yeni milyoner ürettiğini açıkladı. Şirketten yapılan duyuruya göre; yeni milyonerlerin çoğu Twitter’ın sıradan çalışanları. PrivCo’nun yaptığı hesaba göre, Twitter’ın halka arzından ABD’ye ödenecek verginin tutarı ise 2.2 milyar dolar oldu.