SON TV

Çamlıca Camii’sinin müteahhidi Öz-Kar’a haciz şoku

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapımına başlanan Çamlıca Camii'nin müteaahitlerinden Öz-Kar İnşaat ve ortağı olan eski milletvekili Niyazi Özcan'a haciz şoku.

Çamlıca Camii’sinin müteahhidi Öz-Kar’a haciz şoku

Bugüne kadar yaptığı 20 binin üzerinde konut ile Türkiye inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Öz-Kar İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye 1.5 milyon TL’lik ihtiyati haciz şoku.

Gür Yapı ile birlikte Çamlıca’ya yapılacak olan Dünyanın en büyük 5. camiisinin inşaatına geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan Öz-Kar İnşaat, Tekstil Bankası’ndan kullandığı 3 milyon TL’lik krediyi ödeyemeyince bu haciz kararı ile karşı karşıya kaldı. Şirket ile birlikte ortağı olan eski milletvekili Niyazi Özcan aleyhine de aynı miktarda ihtiyati haciz kararı alındı.

3 MİLYON TL’LİK KREDİ SÖZLEŞMESİ

Tekstil Bankası, şirket ortakları Niyazi Özcan, Kalemder Özcan, Mustafa Özcan, Kamil Özcan ve Fatih Özcan’ın kefaleti ile Kayseri merkezli Öz-Kar İnşaat Ticaret ve Sanayii A.Ş.’ye 3 milyon TL’lik kredi kullandırdı.
Bu yıl Temmuz ayından itibaren kredi taksitlerinde aksama olması üzerine banka hukuki süreci başlattı. Biriken taksitlerin ödenmesi için 5 Ekim 2011 tarihinde şirket ve 5 kefiline noter ihtarı çekti, ancak sonuç alamadı.

‘ALACAĞIMIZ TEHLİKEYE GİRDİ’

Noter ihtarından sonuç alamayan banka, iki hafta önce mahkemeye başvurdu. Alacağının 8 Temmuz 2013 tarihinden bu yana faizi ile 1 milyon 521 bin 656 TL’ye ulaştığını hatırlatan banka, alacağının tehlikeye girdiğini iddia etti. Bu alacağının tahsili için borçlu şirket ve 5 kefilinin malvarlığına ihtiyati haciz konulmasını istedi.

1.5 MİLYON TL’LİK HACİZ

Talebi kabul eden mahkeme, borçlu şirket ve kefillerinin malvarlığına ihtiyati haciz konulmasına karar verdi. Mahkemenin belirlediği 228 bin 248 TL’lik teminatı getiren banka, icra takibi için kararın bir örneğini aldı.

20 BİNİN ÜZERİNDE KONUT YAPTI

1974 yılında kurulan Kayseri merkezli Öz-Kar İnşaat, bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde 20 binin üzerinde konut yaptı. Bilinen projeleri arasında Sulukule, Çamlıca’ya yapılacak olan Dünya’nın 5. büyük camiisi, Ispartakule, Kayabaşı projesi gibi önemli projeler bulunuyor. Şirket ortağı ve Özkar Grup yöneticisi Niyazi Özcan, 2002 yılında AK Parti’den milletvekili olmuştu.