SON TV

İşadamı neden kaçırıldı?

İşadamı Ahmet Şireci'nin kaçırılmasının ardından tek tek nedenleri de ortaya çıkıyor.

İşadamı neden kaçırıldı?

Şireci Tekstil’in sahibi Ahmet Şirecei Gaziantep’te kaçırılmasının ardından Diyarbakır Lice’de bulunmuştu.

Şireci kaçırılması olayında 10 milyonluk fidye isteneceği iddia edildi. Ardından yedi zanlı gözaltına alındı.

Sabah’tan Hüseyin Kaçar ve Adsız Günebakan’ın haberine göre; Gaziantep’te Şireci Tekstil’in sahibi, işadamı Ahmet Şireci’nin kullandığı otomobil, geçen çarşamba günü 23.30 sıralarında, çevreyolunda iki araç tarafından sıkıştırıldı. Kadın çalışanı G.P. ile bağ evinden döndüğü öğrenilen Şireci, önüne çıkan araca çarptı. Bu sırada arkasında duran diğer araç tarafından hareket etmesi engellenen Şireci’yi, iki kişi otomobilinden indirip kaçırdı. G.P.’nin önce arkadaşlarına sonra da polise yaptığı ihbarın ardından harekete geçen güvenlik güçleri, 50 kişilik özel bir ekip kurarak çalışmalara başladı. Şireci’yi kaçıranların kullandığı araçların kaçış güzergâhındaki tüm kamera kayıtlarını inceleyen polis, çok sayıda kişinin de bilgisine başvurdu. Ünlü işadamının fidye için kaçırıldığını belirleyen polis, şehir merkezinde üç kişiyi gözaltına aldı. Onların ifadeleri doğrultusunda işadamını kaçıran grup belirlenerek, teknik takip başlatıldı. İşadamının Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki bir köye götürüldüğü saptanınca, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın da desteği alınarak çalışmalar derinleştirildi. Teknik takipte, işadamının köyden Diyarbakır’a götürüleceği tespit edilince operasyonun düğmesine basıldı.

GÖZALTILAR SÜREBİLİR…

İşadamını kaçıranları, köyden çıkışlarından itibaren takibe alan güvenlik güçleri, dün saat 01.30 sıralarında Diyarbakır il girişinde Şireci’yi taşıyan aracı durdurdu. Şireci kurtarılırken, yanındaki ve kendilerine öncülük yapan araçta bulunan 4 kişi daha gözaltına alındı.

Zanlıların teknik takibe takılan konuşmalarda, işadamı için 10 milyon TL fidye istemeye hazırlandıkları belirtildi. Karayoluyla Gaziantep’e getirilen Ahmet Şireci ailesine kavuştu. Dokuz zanlının ifadeleri doğrultusunda, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.