SON TV

Oya Başar’ı dolandıran maket villa müteahhidine bir dava daha

Oya Başar'ın da aralarında bulunduğu onlarca kişiden para alıp villayı başkasına satan CHP'li İBB Meclis Üyesi Mehmet Oğuz Güneş ve eşine bir dava daha açıldı.

Oya Başar’ı dolandıran maket villa müteahhidine bir dava daha

Sarıyer’de yaptığı milyon TL’lik villaları birden fazla kişiye satarak toplam onlarca kişiyi 15 milyon dolar dolandıran CHP’li İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Oğuz Güney ve eşi Zihniş Güney’e bir dolandırıcılık davası daha açıldı.

ONLARCA KİŞİYİ DOLANDIRMIŞTI

Televizyoncu Oğuz Haksever, müzisyen Behzat Gerçeker ve sanatçı Oya Başar’ın da aralarında bulunduğu onlarca kişi, Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Oğuz Güney’in yapmayı taahhüt ettiği villaları maket üzerinden aldılar. Villaların bir türlü teslim edilmemesi üzerine yaptıkları araştırmada inşaatın kaçak olduğunu, kaçak villaların birden çok kişiye satıldığını öğrenen Oğuz Haksever ve 22 kişi savcılığa şikayet ederek Mehmet Oğuz Güney ve eşi Zihniş Güney’in dolandırıcılıktan yargılanmasını sağladılar.

Bu davadan dolayı 88 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan karı-koca Güneyler’e bir dava daha açıldı. Kütahya merkezli Börtecine Su şirketi, 900 bin dolara aldığı villanın bir başkasına satılması üzerine savcılığa başvurdu.

BİR DAVA DAHA AÇILDI

Bu şikayet üzerine bir kez daha haklarında nitelikli dolandırıcılık davası açılan karı koca Güneyler, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

ESKİ MÜDÜR DE YARGILANACAK

Börtücene Su, aynı zamanda villayı kendileri adına imza yetkisi bulunmayan eski müdürleri Ö. G.’yi de suçladı. Ö.G.’nin şirket adına villa alma yetkisi bulunmadığı halde şirketin 900 bin dolarlık çekini Mehmet Oğuz Güney’e vererek villayı aldığını, villanın ise bir başkasına da satıldığını belirten şirket, kendilerini dolandıranlar arasında Ö.G.’nin de bulunduğunu iddia etti.

Ancak savcı, Özgür Gürdal hakkında nitelikli dolandırıcılıktan değil, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan dava açtı. Ö.G., 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.