SON TV

İstihbarat Müdürü Ahmet Arıbaş’ın ifadeye çağrılmasının perde arkası

Bugün şok etkisi yaratan İstanbul İstihbarat Müdürü Ahmet Arıbaş'ın savcılar tarafından ifadeye çağrılması ile ilgili olayın detayları oldukça ilginç.

İstihbarat Müdürü Ahmet Arıbaş’ın ifadeye çağrılmasının perde arkası

Gündeme bomba gibi düşen İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş hakkında çıkarılan yakalama kararının perde arkası bilgileri gün yüzüne çıkmaya başladı. Arıbaş’ın ifadeye çağrılma nedeninin, Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) Kanlıca’daki ikametgahını gözetleyen polislerin Arıbaş tarafından izlenmesi olduğu iddia edildi.

11 KASIMDA KANLICA’DA FİZİKİ TAKİP

Edinile bilgilere göre; 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasını yürüten Kaçakçılık Şube ve Mali Şube ekipleri, 11 Kasım 2013 tarihinde Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki ikametgahına giderek fiziki takip yaptı. Aynı tarihte Ahmet Arıbaş’a bağlı İstihbarat Müdürlüğü de Sarraf’ın ikametgahını gözetleyen polisleri park halindeki bir aracın içinde gözetliyordu.

DURUM ÖZ’E BİLDİRİLDİ

Operasyonu yürüten Kaçakçılık ve Mali Şube ekipleri, durumu operasyonun koordinatörü olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz’e bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz’de bu olayı dosyanın sızdırılması ile bağlantılandırdı.

TAKİP ETTİ ŞÜPHELİ OLDU

Operasyonu da erkene aldırdığı kaydedilen bu sızdırma iddiasından sorumlu tutulan İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş’ın ifadeye çağrılma nedeni bu olay. Öz’den aldığı talimatla Arıbaş’ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran Savcı Celal Kara’nın, “Sarraf’ı izleyen Kaçakçılık ve Mali Şube ekiplerini izleme talimatını kimden aldın” sorusu ile “Talimatı İçişleri Bakanı Muammer Güler’den mi aldın” sorularını soracağı iddia edilen bir diğer husus oldu.

Basında, izlendiğinden şüphelenen Sarraf, Barış Güler aracılığı ile İçişler Bakanı Muammer Güler’e ulaşmış, Güler’in de Kaçakçılık ve Mali Şube ekiplerini izlemesi için İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş’a talimat verdiği iddia edilmişti.

SELAMİ ALTINOK İFADEYE GÖNDERMEDİ

Arıbaş’ın ifadeye çağrılması, İstanbul Emniyet Müdürü Selamı Altınok tarafından kabul görmedi. Altınok’un başında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılmamıştır. Ahmet Arıbaş’ı şüpheli sıfatı ile savcılığa çağırmanız mevzuata aykırı” gerekçesi ile Arıbaş’ı ifade vermeye göndermemişti.

ETİKETLER: