SON TV

Gülüp ağlayan bebeğe RTÜK’ten ceza!

Radyo Televizyon Üst Kurulu televizyonda bir reklamda ağlayan bebek için 25 kanala ceza yağdırdı!

Gülüp ağlayan bebeğe RTÜK’ten ceza!

RTÜK üst kurul toplantısında bir GSM operatörünün reklamını ele aldı. Reklamda bebeğin video izlerken donması sonrası ağlaması gösteriliyor. Bu konuda RTÜK ise 9. maddeye dayanarak 25 kanala ceza kesti!

RTÜK’ten bir operatör şirketinin bir bebeğin gülüp ağladığı 3G reklamı için aralarında TRT’nin de bulunduğu 25 televizyona uyarı cezası verildi.

Milliyet’ten Aydın Hasan’ın haberine göre; reklamda; bir bebek akıllı telefondan çizgi filmi izlerken gülüyor. Ancak görüntü donduğunda bebek ağlamaya başlıyor.

Operatör firmasının bağlantısı olan bir telefon konduğunda donma olmuyor ve bebek sürekli gülüyor.

25 TV KANALINA CEZA

Bu reklamı yayınlayan 25 televizyon kuruluşuna uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı. Karar, oy çokluğu ile alındı. Kurulun Ak Parti kontenjanından gelen üyesi Taha Yücel ile CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, karşı oy kullandı. Karşı oy da, başka şirketlerin de, reklamlarında çocuklara yer verdikleri belirtildi.

İŞTE CEZANIN MADDESİ

Uyarı cezası RTÜK yasasının 9. maddesinde yer alan şu hükümden dolayı verildi:

“Çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermemek, deneyimsizliklerini veya saflıklarını istismar ederek, çocukları bir ürün veya hizmeti satın almaya veya kiralamaya doğrudan yönlendirmemek; çocukları reklamı yapılmakta olan ürün veya hizmetleri satın almak için ebeveynlerini veya başkalarını ikna etmeye doğrudan teşvik etmemek; çocukların ebeveynlerine, öğretmenlerine veya diğer kişilere duyduğu güveni istismar etmemek veya sebepsiz olarak çocukları tehlikeli durumlarda göstermemek.”

ETİKETLER: