SON TV

Çalıntı araçlar böyle avlanacak!

İstanbul polisi çalıntı otomobilleri anında yakalayacak. Akıllı oto, plakanın fotoğrafını çekip 10 saniyede uyarı verecek: Çalıntıdır.

Çalıntı araçlar böyle avlanacak!

İstanbul Emniyeti, çalıntı otomobilleri bulmak için “Plaka Tanıma” sistemli polis otosunu İstanbul sokaklarına çıkardı. 4 ayrı açıyı gösteren kameralarla donatılan sivil polis otosu, park halinde ve otoparklara saklanmış otomobilleri kamera sistemine kaydederek sorguluyor. Çalıntı arabayı tespit ederse sesli ve yazılı uyarı veriyor. Akıllı oto günde bin 800 plakayı sorgulayacak. Oto Hırsızlık Büro Amirliği polisleri artık sorgulanacak otomobillerin yanına giderek, plakalarını ellerinde bulunan GBT makinelerine yüklemek yerine sadece o sokak üzerinden geçmesi yeterli oluyor.

10 SANİYE İÇİNDE 16 BİN KAYITA İNCELEME

Karşılaştırma işlemi 10 saniyelik bir zaman alıyor. Akıllı otomobil öncesinde günde sorgulanan otomobil sayısı ortalama 400’e yaklaşırken, akıllı oto ise bu sayının nerede ise 4 katını sorguluyor. Akıllı otonun sorguladığı sayı günde ortalama bin 800. Akıllı oto üzerindeki kameralar ile çevredeki tüm otomobil plakalarının görüntüsünü alarak sistemde kayıtlı bulunan 16 bin 200 çalıntı otomobille karşılaştırıyor.