SON TV

Rıza Sarraf’a ahlaksız teklif

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan İşadamı Rıza Sarraf'a düşündürücü bir teklif yapıldığı iddia edildi.

Rıza Sarraf’a ahlaksız teklif

Adı 17 Aralık sabahı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda geçen ve ardından rüşvet iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konan işadamı Rıza Sarraf hakkında gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı.

HÜKÜMETİ KARALA SERBEST BIRAKTIRIYIM

İddiaya göre, işadamı Rıza Sarraf’ı Metris Cezaevi’nde ziyaret eden Avukatı Halil İbrahim Koca’nın, ‘Ek ifade ver. ‘Bu işleri hükümetin bilgisi dahilinde yaptım’ de. Seni serbest bıraktırıp evine gönderelim’ teklifinde bulundu.

KAMERALAR TESPİT ETTİ

YeniŞafak’ın haberine göre, 17 Aralık operasyonunun hemen ardından gözaltına alınan İranlı işadamı Rıza Sarraf’tan ‘haber karşılığı 1 milyon dolar talep edildiği’ iddialarıyla haber olan Avukat Halil İbrahim Koca yine sahneye çıktı. Koca, 5 ve 6 Ocak tarihlerinde Metris Cezaevi’ne giderek Rıza Sarraf’la görüştü. Avukat kimliğini kullanarak savcılıktan izin alan Halil İbrahim Koca’nın, 5-6 Ocak pazar ve pazartesi günleri birkaç kez Metris Cezaevi’ne giriş-çıkış yaptığı kameralarla tespit edildi.

TAHLİYE KAĞIDI HAZIR

Sarraf’la görüşen Koca’nın, ‘Ek ifade ver. Seni savcıya götüreceğim. Ek ifade vermeden önce masada adli kollukla imzalanmış tahliye kağıdını göreceksin. Ek ifadende ‘Bu işi hükümetin bilgisi ve talimatı doğrultusunda yaptım’ de ifaden bitince evine gideceksin’ dediği iddia edildi. Yetkililerce de tespit edilen söz konusu teklife Sarraf’ın ne cevap verdiği ise bilinmiyor. Koca’nın 17 Aralık’ta Sarraf’ın operasyonla ilgili avukatlığını üstlenmediği, ancak diğer konularda avukatlığını sürdürdüğü öğrenildi.

AYNI TEKLİF YAPILDI

17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılara, polisteki ifadeleri sırasında, ‘İmar değişikliklerini Başbakan’ın talimatı doğrultusunda yaptık deyin. Sizi bırakalım’ diye teklifte bulunulduğu ortaya çıkmıştı.

HER TAŞIN ALTINDA O VAR

Adı ‘1 milyon dolarlık haber şantajı’yla gündeme gelen Avukat Halil İbrahim Koca’nın operasyon günü akşamına kadar Rıza Sarraf’ın avukatı olduğu ve Sarraf gözaltına alınınca arada kaldım diyerek avukatlığını bıraktığı iddia edilmişti.

KASETLERDE ADI GEÇTİ

Koca’nın ismi 2011’deki genel seçimler öncesi MHP’ye yönelik şantaj kasetleri sonrası MHP’nin yayın organlarınca sıkça dillendirilmişti. Koca’nın, şantaj kasetlerinin yüklendiği internet sitesinin ödemesini yaptığı ortaya çıkan İ.F.B’nin sahibi olduğu havayolu şirketinin de bir dönem ortağı olduğu ortaya çıkmıştı.

Koca’nın Ceza Hukuku, İnsan Hakları gibi dersler verdiği Polis Akademisi’nde hocalık yaptığı dönemde, son yıllarda hükümet karşıtı söylemleriyle sık sık gündeme gelen Polis Akademisi eski öğretim görevlisi Önder Aytaç ile arkadaşlığı olduğu iddiaları da gündeme gelmişti. Diğer yandan kamuoyuna yansıyan büyük davalarda ismi duyulan Halil İbrahim Koca, Şike davasında Trabzon Spor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile kulüp yöneticisi Nevzat Şakar’ın avukatlığını üstlenmişti.
YeniŞafak’ın haberine göre,