SON TV

Böyle mezar görülmedi!

Musevi asıllı işadamı Daryo Levi mezarlığını yaptırmak için öyle bir rakam ödediki duyunca inanamayacaksınız!

Böyle mezar görülmedi!

Musevi asıllı işadamı Daryo Levi mezarlığını yaptırmak için öyle bir rakam ödediki duyunca inanamayacaksınız!

Eşi ve kendisi için işadamı Levi Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda benzersiz bir mezar hazırlattı. Levi 90 yaşında hayatını kaybetti ve bugün o mezara defnedilecek.

1 MİLYON 200 BİN TL!

Takvim’in haberine göre; işadamı Arnavutköy Musevi Mezarlığı’na yaptırdığı benzersiz mezarlık için tam 1 MİLYON 200 BİN TL harcadı.

Beyoğlu’nda dünyaya gelen Daryo Levi, önde gelen şirketlerin ortağıydı. Oğluna ait Deren Ambalaj’ın genel koordinatörlüğünü yapan işadamı, ölmeden önce yaptırdığı mezarla kamuoyunun dikkatini çekti. Levi, kendisi ve eşi Ruti Hanım için İstanbul Musevileri’nin sosyete mezarlığı olarak bilinen Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda benzersiz bir mezar hazırlattı.

EN ÖZEL MERMERLER!

Ebedi istirahatgahı için masraftan kaçırmayan Levi, bu mezar için tam 1 milyon 200 bin lira harcadı. Uzman bir ekip tarafından aylar süren bir çalışma sonucunda hazırlanan mezar için İtalya’da bulunan dünyanın en özel mermerleri getirildi.

ÜZEYİR GARİH’İN HEMEN YANINDA

Arnavutköy Musevi Mezarlığı’ndan yer almak için Neve Şalom Vakfı’na yüklü bir bağışta bulunduğu öğrenilen Daryo Levi, 90 yaşında hayata veda etti. İşadamı bugün özel olarak yaptırdığı Arnavutköy’deki lüks mezarına defnedilecek. Levi’nin hazırlattığı bu mezar, 2001 yılında öldürülen işadamı Üzeyir Garih’in hemen yanı başında bulunuyor.

DARYO LEVİ KİMDİR?

1924 Beyoğlu doğumlu Daryo Levi, İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Gabi Levi’nin aşiretinden geliyor. Bir dönem Türkiye’nin en büyük iplik fabrikalarından Tekstiplik’in eski ortağı olan Levi, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre birçok kimya ve factoring şirketine ortak. Levi, şu an oğluna ait Deren Ambalaj’da genel koordinatör olarak gözüküyor.

TAKVİM’İN HABERİ İÇİN TIKLAYIN!

ETİKETLER: